Данас је свечано отворен мост у насељу Каменово и реконструисана пешачка зона у Петровац на Млави.

Улицу и мост су отворили председник општине Петровац на Млави Душко Нединић и општинско руководство, а отварању су присуствовали и председник извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић и члан главног одбора Српске напредне странке, Александар Јокић.

Реконструкција пешачке зоне у центру Петровца на Млави трајала је 3 месеца. Вредност овог пројекта износила је 18 милиона динара, а средства су обезбеђена преко Канцеларије за управљање јавним улагањима. Председник општине Петровац на Млави, господин Душко Нединић обратио се присутнима и изразио задовољство и понос што је центар Петровца на Млави добио потпуно нов изглед :

“Ово је важан и симболичан дан, како за мене лично, тако и за комплетну локалну самоуправу и грађане наше општине. Пројекат реконструисања пешачке зоне био је велики изазов, почевши од идеја, преко финансија па до самог извођења радова. Многи нису веровали у нас, али то што смо данас овде у прилици да је свечано отворимо, доказ је да смо успели и поред лоших временских услова, који су нам отежавали рад, као и других препрека. Доказ да можемо много тога и да ћемо се увек трудити да сваку препреку прескочимо, јер поштен труд и рад морају да се исплате.”

Предсендик општине Петровац на Млави Душко Нединић захвалио се господину Дарку Глишићу и господину Александру Јокићу који су својим присутвом увелико увеличали сам догађај, као и представницима Канцеларије за јавна улагања господину Ђорђу Вуковићу и господину Зорану Диздаревићу.

Председник се захвалио и премијеру Александру Вучићу на подршци и указаном поверењу као и грађанима, сарадницима и извођачима радова:

“Велики број вас који се данас овде окупио, доказ је да је политика коју води локална самоуправа права ствар и правац којим треба наставити. Ово је тек почетак, а уз вашу подршку наставићемо да улажемо напор свакога дана да Петровац на Млави поврати стари сјај”.

Данас је у општини Петровац на Млави отворен за саобраћај и мост у насељу Каменову који је током мајских поплава 2014. године у потпуности био оштећен. Отварању су присуствовали Ђорђе Вуковић и Зоран Диздаревић из Канцеларије за управљање јавним улагањима. Средства за комплетну реконструкцију такође су добијена од Канцеларије за управљање јавним улагањима, а вредност инвестиције износила је 50 милиона динара. Овај мост је од великог стратешког и пољопривредног значаја за мештане села Каменово и Забрђе, који су до реконструкције, до својих њива са супротне стране обале Млаве морали ићи дужим, заобилазним путем.

Отварање пешачке зоне у улици Бате Булића и моста у Каменову испратило је преко 1500 грађана наше општине.