Председник општине Петровац на Млави на данашњој конференцији за медије саопштио је:

“У складу са тренутном ситуацијом и препорукама кризног штаба Владе Републике Србије, Штаб за ванредне ситуације општине Петровац на Млави је данас 15.04.2020. године на телефонској седници донео:

Закључак о ограниченом радном времену трговинских, занатских и услужних објеката на територији општине Петровац на Млави за време трајања ванредног стања

Ову прилику користим да још једном замолим трговце, власнике трговинских радњи да број потрошача у малопродајним објектима може бити један потрошач на 10 квадратних метара уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености потрошача. Такође желим да изразим захвалност свима који, на овај или онај начин, активно учествују у борби против корона вируса на територији општине Петровац на Млави. Ту мислим на здравствене раднике, докторе, медицинске сестре и комплетно особље, на припаднике полиције. Посебно бих похвалио наш кол центар и волонтере који раде у њему. Ову прилику користим и да се захвалим и на пожртваности и добром раду Центра за социјални рад општине Петровац на Млави. Захваљујем се и свим нашим локалним медијима на објективном извештавању и свеукупној борби против корона вируса. Захваљујем се и свима осталима, који на овај или онај начин, учествују у овој нашој борби.

Када је у питању број заражених на територији општине Петровац на Млави, данас 15.04.2020. године и даље је број један. Ради дезинформација, ово Вам је званична информација и даље је то тако и докле ће тако бити не знам. Данас смо добили још десетак тестова и сви су негативни што је јако добро. С обзиром да су поједина лица која су тестирана била на удару, односно имала су више контаката на територији општине Петровац на Млави, то је јако добра информација. Као што сами видите на подручју Браничевског округа вирус се шири, број позитивних особа је све већи и већи. Због тога још једном молим све грађане општине Петровац на Млави да се придржавају мера Владе Републике Србије и препорука струке, јер иза свега стоји струка, да би овакву ситуацију каква је тренутно у нашој општини задржали. То неће моћи без учешћа свих грађана општине Петровац на Млави и без понашања у складу са препорукама и мерама, а 99% грађана општине Петровац на Млави, хвала богу поштује ове мере.

Хвала Вам.”