На конференцији за медије председник општине Петровац на Млави саопштио је:

“Поштовани суграђани, желим да Вам дам неколико нових информација везаних за радно време током ванредног стања. С обзиром на то да смо у обавези да пратимо мере које Влада Републике Србије одређује, на ванредној телефонској седници Штаба за ванредне ситуације општине Петровац на Млави донет је следећи:

Закључак о ограниченом радном времену трговинских, занатских и услужних објеката на територији општине Петровац на Млави за време ванредног стања

Врло је важно са се током куповине придржавамо правила један потрошач на 10 квадратних метара, наравно уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености потрошача. Морам да скренем пажњу и послодавцима и власницима малопродајних објеката да се строго придржавају ових правила, како у току недеље, тако и недељом од 04 до 07 часова када наши старији суграђани купују. Молим Вас да се понашамо одговорно, јако је важно да сада не направимо никакав изузетак или пропуст, јер нас то може скупо коштати.

Такође, рад логистичких центара и снабдевања објеката може се обављати целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретања лица и уз посебне радне налоге за запослене.

У складу са овим променама морамо променити и радном време нашег кол центра и волонтерске службе. Ову прилику користим још једном да се захвалим свим лицима који раде у кол центру, свим нашим волонтерима, свим људима добре воље који су се нашли грађанима општине Петровац на Млави у овом тешком тренутку. Ново радно време кол центра и волонтера биће од 08 до 13 часова. Дакле, поруџбине основних намирница и лекова, као и неопходне информације могу се добити позивом на број 012 332 722 у интервалу од 08 до 13 часова. Ако знамо да је одређено радно време продавница и апотека од 07 до 15 часова, онда молим све наше старије суграђане којима је оваква помоћ неопходна да све то учине и позову наш кол центар што раније, јер није реално да позовете у 14 часова и да читава та куповина може да се обави, а знамо да се у 15 часова затварају малопродајни објекти. Након 13 часова позивом на број 069 251 53 95 могу се добити искључиво хитне информације. Понављам, након 13 часова није могуће вршити поруџбине намирница и лекова, јер једноставно то физички није могуће извести у складу са променама радног времена малопродајних објеката.

Добио сам информације да доста грађана тражи маске, нарочито након вести да су стигли нови контингенти. Оно што сви морају да знају, маске су најпотребније нашим докторима, нашем болничком особљу, нашим медицинским сестрама који су најизложенији инфекцији. Тако да, оно што општина Петровац на Млави набави на овај или онај начин у највећој могућој мери донира и доставља болници и службама које су такође у додиру са инфекцијом, односно са могућим виросом, као што је полиција, као што су и друга лица која су најизложенија овој ситуацији. Морам да Вас замолим за стрпљење, за рационално трошење маски и да свако ко је у могућности нађе неку алтернативу за готове маске.

Искористио бих прилику да се захвалим свим грађанима који поштују мере које је одредила Влада Републике Србије и локална самоуправа, односно Штаб за ванредне ситуације и да замолим грађане да тако и наставе. Још једном апелујем и на све остале грађане да смање комуникацију колико је год могуће.

Поновићу још једном, општина Петровац на Млави, после града Пожаревца који има 70.000 становника, има 41.000 становника. Све остале општине у Браничевском округу су два, три или четири пута мање по броју становника. Општина Петровац на Млави има највећи број људи на привременом раду у иностанству у читавом Браничевском округу, дакле много више него и сам Пожаревац. Због тога је, наша ситуација у Браничевском округу најсложенија. Због тога Вас молим на одговорност. Ми морамо да знамо, да су у критичном периоду је нашу општину дошло између 400 и 500 људи, највећи део са привременог рада у иностранству, и један део на