Народна библиотека “Ђура Јакшић” Петровац на Млави организовала је 18. октобра промоцију књиге “Сазвежђе векова”, аутора Радета М. Обрадовића, писца и песника из Великог Поповца. Многобројни љубитељи писане речи имали су прилику да уживају у причама о надмоћним силама, небеским јунацима, чудима и легендама из нашег краја, које у људима од памтивека побуђују ужас и страх од непознатог. Посебно место у књизи заузимају веровања о називима које носе села и цркве у нашој околини. Иза ове књиге стоје многе године истраживачког и стрпљивог рада, како по архивама, тако и на терену, рекао је аутор.

Књигу су из свог угла тумачили Данило Радојковић професор књижевности, Живојин Андрејић историчар уметности и Драган Јацановић археолог. Одломке су читали Слађана Стошић песникиња из Пожаревца и библиотекари Јелена Јанаћковић и Марко Миливојевић.

Промоцији су присуствовали и представници јавних установа: Народни музеј Пожаревац, Народна библиотека “Илија М. Петровић”, Народна библиотека “Вук Караџић” Велико Градиште, као и многобројни други гости из јавног и политичког живота.