Непосредно пред свечаност у кабинету председника општине Петровац на Млави, председник Душко Нединић је угостио Давора Штефанека председника Спортског савеза Србије и Горана Маринковића генералног секретара Спортског савеза Србије. Председник Душко Нединић је упознао госте са ситуацијом у спорту у општини Петровац на Млави, као и са свим постигнутим резултатима до сада и са плановима за будућност. Највиши представници Спортског савеза Србије предложили су конструктивне предлоге како још више унапредити спорт у нашој општини и дали реч да ће се директно потрудити и заложити, колико су у могућности да пруже сву помоћ која је неопходна. Општину Петровац на Млави и до сада краси изузетна сарадња са Спортским савезом Србије као кровном спортском институцијом у Републици Србији.

Свечаности су присуствовали и  учинили част да са најбољим спортистима општине Петровац поделе радост:

1. Давор Штефанек председник Спортског савеза Србије,
2. Зоран Гајић председник Одбојкашког савеза Србије,
3. Жељко Танасковић председник Савеза за школски спорт Србије,
4. Горан Маринковић генерални секретар Спортског савеза Србије,
5. Ивана Јовановић председница Спортских игара младих Србије,
6. Дејан Цветковић члан Већа општ. Палилула задуженог за спорт,
7. Драгана Контић председница Скупштине кошаркашког савеза Београда
8. Горан Чегар координатор за уличне трке у Атлетском савезу Србије
9. Душан Ђурић – Генерални секретар Кошаркашког Савеза Централне Србије, члана управног одбора Кошаркашког Савеза Србије
10. Никола Глишовић – Комесар за такмичење млађих категорија Кошаркашког Савеза Централне Србије
11. Зоран Контић начелник Службе водича Планинарског савеза Србије
12. Слободан Жарковић члан Комисије за алпинизам ПСС

Такође, свечаности је присуствовало и руководство локалне самоуправе на челу са председником општине, господином Душком Нединићем, као и представници јавних предузећа и установа и представници медија.

Председник општине Петровац на Млави, господин Душко Нединић обратио се присутнима:

Поштовани гости, уважени спортисти и спортски радници,

хвала вам што сте и ове године ту да пружите подршку најбољима. Свим добитницима награда, честитам на оствареним резултатима и успесима.

Награде које данас додељујемо, представљају не само награде за ваш лични успех који сте остварили у току претходне године, већ и захвалност што на прави начин представљате нашу општину, што промовишете здрав начин живота и праве вредности.

 Ви са собом носите и одговорност јер постајете нови узори млађим генерацијама.

Општина и Спортски савез, као покровитељи спорта, заједно са тренерима и клубовима, наставницима и професорима су ту да учине да спорт буде доступан свима као и да побољшају услове за рад, тренинге и такмичења спортиста, рекреативаца и деце. Нарочито је важна промоција спорта код деце, како би се правилно и здраво развијала.

Још једном, све честитке награђенима, а свим спортистима желим много среће и успеха у будућим такмичењима.”

Након обраћања председника присутни гости су одгледали филм о Спортском савезу општине Петровац на Млави у 2018. години.

Посебне плакете предао је председник Спортског савеза г-дин Дејан Марковић:

– Еко Степ Пеллет ДОО Петровац
– Ловачко удружење Трест Петровац

Плакете за популаризацију и афирмацију спорта су додељене медијским кућама које су испратиле све спортске догађаје у Општини:

  • РТВ Млава медија и
  •  РТВ Браничево

Клубовима који су дугогодишњи актери спортских активности у нашој општини, чија је активност значајно допринела промоцији и развоју спорта у нашој средини, а поводом њихових јубилеја, признања је уручио Дејан Милошевић генерални секретар Спортског савеза општине Петровац на Млави:

  • ФК „Бата Булић“ – Бистрица за 80 година постојања
  • ФК Радник – Панково за 70 година постојања

У категорији школски спорт, признања је уручио Жељко Танасковић председник Савеза за школски спорт Србије а добитници су:

Дијана Дрпа, ОШ „Бата Булић“ Петровац, ученица I разреда СШ Младост, са школском екипом освојила је II место на Републичком такмичењу основних школа у рукомету. Иако јуниор већ је постала члан сениорске екипе ЖРК Слога.

Урош Миладиновић ОШ „Бата Булић“ Петровац, као свестрани спортиста освојио је II место на Окружном такмичењу у малом фудбалу и рукомету, I место на Петровачком турниру у тенису. Активно тренира кошарку и фудбал.

Крсман Марковић у истом тиму са својим претходником освојио је II места на Окружним такмичењима у рукомету и малом фудбалу. Тренира одбојку у ОК Слога 2015.Милица

Драгомировић СШ „Младост“ Петровац, одлична ученица IV разреда СШ Младост са школском екипом је освајач II места на Републичком такмичењу у рукомету, I место на КРОС-у РТС и I место на школском турниру у одбојци.

Чубрило Чупић СШ „Младост“ Петровац, са школском екипом учествовао је на Окружном такмичењу у одбојци, кошарци и рукомету. На сва три такмичења освојено је II место. Активно се бави фудбалом.

У конкуренцијама најбоља спортисткиња пионир, спортисткиња јуниор, и најбољи спортиста пионир и спортиста јуниор. Драгана Контић председница Скупштине Кошаркашког савеза Београда је најбољима уручила награде:

Вања Марковић, спортисткиња пионир, Кошаркашки клуб Слога, ученица I разреда средње школе игра у регионалној пионирској лиги, освајач је III места на пожаревачком турниру 3 на 3 и Спортским играма младих и освајач II места на кампу КС Србије 5 на 5.

Јован Савић спортиста пионир, КК „Слога“ Петровац, са својим клубом освајач је I места у лиги млађих пионира региона Централне Србије и био најбољи играч и стрелац у свом годишту на међународном кампу КАСТА. Позван је на програм контиунарог праћења и развоја играча КСС.

Анђела Васиљевић, спортисткиња јуниор, Рвачки клуб Змајеви је двострука првакиња Србије у рвању за жене (олимпијска дисциплина), четворопласирана на Балканском првенсту у Сарајеву и најуспешнија је рвачица Србије на истом првенству.

Урош Рајић, спортиста јуниор, Рвачки клуб „Змајеви“ је првак Србије у рвању у јуниорској конкуренцији у грчко римском стилу. Учесник је Балканског првенства за јуниоре у