Локалну самоуправу Петровац на Млави и  компанија “Eko Step Pellet doo” из Петровца на Млави већ више од пола године, и пре самог званичног отварања фабрике, краси изванредна сарадња на свим пољима. Сарадња се наставља и у виду подршке саме компаније предложеним мерама Владе Републике Србије за подстицај наталитета тиме што ће “Eko Step Pellet doo” вршити једнократне исплате у корист својих запослених који добију дете.

Послодавац ће исплаћивати својим запосленима једнократну накнаду у следећим износима:

  • за рођење првог детета износ од 50.000,00
  • за рођење другог детета износ од 100.000,00
  • за рођење трећег детета износ од 150.000,00
  • за рођење четвртог детета износ од 200.000,00

Комплетан документ – Одлуку можете погледати  ОВДЕ

Уз све похвале и захвалност општине Петровац на Млави поменутој компанији на усвојеној Одлуци, представници локалне самоуправе  се надају да ће овакав пример  подстаћи и друга приватна предузећа и предузетнике са територије општине Петровац на Млави да се у оквиру својих могућности прикључе акцији и на сличан начин подрже мере за повећање наталитета и у нашој општини које је прописала и донела Влада Републике Србије.

Општина Петровац на Млави већ дужи низ година помаже породицама са новоређеном децом у виду једнократне новчане помоћи у износу од 25.000,00 динара за свако новорођено дете (без обзира које је дете по реду) који се обезбеђује из буџета општине Петровац на Млави.

Све о условима у вези општинског родитељског додатка за новорођену децу у општини Петровац на Млави можете сазнати у следећем линку – Родитељски додатак за новорођену децу у општини Петровац на Млави.

Општина Петровац на Млави такође увелико учествује и у имплементирању информационог система “Бебо, добро дошла на свет (еБеба)” Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије којим ће се родитељима у многоме олакшати подношење захтева за родитељске додатке. Захтеви ће се завршавати у самом породилишту, без додатних одлазака по разним институцијама и шалтерима.