Фабрика пелета „Eko Step Pellet d.o.o.“ из Петровца на Млави се придружила мерама за подстицај наталитета

/, Насловна страна/Фабрика пелета „Eko Step Pellet d.o.o.“ из Петровца на Млави се придружила мерама за подстицај наталитета

Фабрика пелета „Eko Step Pellet d.o.o.“ из Петровца на Млави се придружила мерама за подстицај наталитета

Локалну самоуправу Петровац на Млави и  компанија „Eko Step Pellet doo“ из Петровца на Млави већ више од пола године, и пре самог званичног отварања фабрике, краси изванредна сарадња на свим пољима. Сарадња се наставља и у виду подршке саме компаније предложеним мерама Владе Републике Србије за подстицај наталитета тиме што ће „Eko Step Pellet doo“ вршити једнократне исплате у корист својих запослених који добију дете.

Послодавац ће исплаћивати својим запосленима једнократну накнаду у следећим износима:

  • за рођење првог детета износ од 50.000,00
  • за рођење другог детета износ од 100.000,00
  • за рођење трећег детета износ од 150.000,00
  • за рођење четвртог детета износ од 200.000,00

Комплетан документ – Одлуку можете погледати  ОВДЕ

Уз све похвале и захвалност општине Петровац на Млави поменутој компанији на усвојеној Одлуци, представници локалне самоуправе  се надају да ће овакав пример  подстаћи и друга приватна предузећа и предузетнике са територије општине Петровац на Млави да се у оквиру својих могућности прикључе акцији и на сличан начин подрже мере за повећање наталитета и у нашој општини које је прописала и донела Влада Републике Србије.

Општина Петровац на Млави већ дужи низ година помаже породицама са новоређеном децом у виду једнократне новчане помоћи у износу од 25.000,00 динара за свако новорођено дете (без обзира које је дете по реду) који се обезбеђује из буџета општине Петровац на Млави.

Све о условима у вези општинског родитељског додатка за новорођену децу у општини Петровац на Млави можете сазнати у следећем линку – Родитељски додатак за новорођену децу у општини Петровац на Млави.

Општина Петровац на Млави такође увелико учествује и у имплементирању информационог система „Бебо, добро дошла на свет (еБеба)“ Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије којим ће се родитељима у многоме олакшати подношење захтева за родитељске додатке. Захтеви ће се завршавати у самом породилишту, без додатних одлазака по разним институцијама и шалтерима.

2018-03-28T13:47:16+02:00