Друштво пчелара “Млава” из Петровца на Млави уз сарадњу са локалном самоуправом, организоваће зимску школу пчеларства која ће трајати 3 месеца. Предавања су намењена како почетницима у пчеларењу тако и пчеларима који се том делатношћу професионално баве. Предавања ће се одржавати у Великој сали зграде општине према следећем распореду:

25.12.2016.године у 11 часова у Великој сали Општине Петровац на Млави, тема:

– Зазимљавање, зимовање и пролећни развој пчелиње заједнице; Предавач: Радоје Константиновић из Крагујевца, инжењер електротехнике и предавач СПОС-а.
21.о1.2017.године у 11 часова  часова у Великој сали Општине Петровац на Млави, тема:

Пчеларство и пчелари у Општини Петровац, у Браничевско-Подунавском округу и Србији и избор нових тема.

15.01.2017.године у  11 часова у Великој сали Општине Петровац на Млави, тема:

-Разројавање и нега пчела;Предавач: Дејан Милошевић из Дрмна, члан Извршног одбора СПОС-а.
28.01.2017.године у 10 часова часова у Великој сали Општине Петровац на Млави – Редовна годишња Скупштина друштва пчелара “Млава” из Петровца на Млави.
Предавање у 11 часова у Великој сали Општине Петровац на Млави, тема :

Формирање раних ројева пре почетка багремове паше и узгој матица на сопственом пчелињаку коришћењем методе код производње матичног млеча;Предавач: Момчило М. Милојевић из Крагујевца дип.правник и предавач СПОС-а.
04.02.2017. године у  11 часова у Великој сали Општине Петровац на Млави, тема:

Технологија пчеларења на сопственом пчелињаку фирме “АПИ-ТРАДЕ” из Лесковца; Предавач: Звонимир Васић из Лесковца пчелар и директор фирме.
11.02.2017. године у 11  часова у Великој сали Општине Петровац на Млави, тема:

Сакупљање пчелињег отрова; Предавач: Горан Станојевић из Смедеревске Паланке наставник практичне наставе и предавач СПОС-а.
Наставак школе пчеларства је 18.-ог, 25.-ог фебруара и 04.-ог, 11.-ог, 18.-ог, 25.-ог марта 2017.године. Теме и предавачи биће накнадно објављени.

Извршни одбор ДП “Млава” Петровац на Млави