У суботу, 23. марта 2019. године, у 19 часова свечано је отворена изложба портрета Великани српског позоришта, а у оквиру претпрограма јубиларног, 10. Фестивала глумачких остварења „Гулини дани“ у Петровцу на Млави. На изложби су изложене 52 слике различитих аутора у различитим ликовним техникама.

У Галерији „Круг“ у Петровцу на Млави окупили су се бројни поштоваоци ликовне, али и позоришне уметности не би ли се, гледајући портрете ових глумачких величина, још једном подсетили на јунаке свог детињства и младости. Поред чланова Удружења ликовних уметника Петровац и чланова позоришта „Бата Булић“ из Петровца, у галерији „Круг“ су могли да се виде и представници локалне самоуправе, медија, али и гости из других градова који су дошли да присуствују претпремијери представе Сумњиво лице, петровачког позоришта. Ово вече у Петровцу на Млави тако је остало у знаку позоришта и позоришне уметности.

Све присутне је испред Удружења ликовне уметности Петровац и Галерије „Круг“ поздравио секретар УЛУП-а, дипломирани сликар, Драган Милосављевић, а изложбу је отворио Дарко Стокић, кустос Завичајног музеја у Петровцу и члан Уметничког савета УЛУП-а.

Изложба портрета Великани српског позоришта моћи ће да се погледа у Галерији „Круг“ сваког дана и суботом до 6. априла 2019. године.