У понедељак 25. децембра у Народној библиотеци „Ђура Јакшић“ одржано је седмо по реду „ Вече у част  Бранка Лазића“ као сећање на овог великог човека, професора, уметника и књижевника. Истовремено, то је била и промоција његове збирке песама у прози под називом „ Колевка бола“ чији је рукопис сачувала као заоставштину, његова братаница, академик проф. др Драгана Василски. О Бранку као човеку говорила је Драгана Василски, а о песмама у књизи – Синиша Ристић.

Будући да је Бранко био велики љубитељ и поштовалац писане речи, ово вече било је посвећено ауторима који до сада нису објављивали и то је била прилика да се представе избором из свог књижевног опуса. Тако су се за ову прилику, избором из дела представили Виолета Миливојевић и Саша и Радица Чупић.

Директорка библиотеке нагласила је да ће у будућем периоду акценат у раду Библиотеке бити представљање неафирмисаних уметника, а потенцираће се и рад са младима. Бранко је дуги низ година радио у школи и то је нешто што би и Бранка сигурно радовало – нагласила је директорка.