Туристичка организација општине Петровац на Млави представила је  туристичку понуду општине на сајму домаћег туризма “Упознај Србију”, који је одржан у Београду, 5. и 6. јуна 2021. године.

Сајам је одржан на на атрактивној локацији у оквиру тржног центара BIG FASHION у Београду.

Сајам је првенствено намењен промоцији домаћих туристичких дестинација и манифестација, презентацији туристичких садржаја, понуде смештајних и угоститељских капацитета. На овај начин посетиоци су имали могућност  да  упознају дестинације у Србији, пределе, градове, села, људе и обичаје и да све више путују по Србији.

Туристичка организација општине Петровац на Млави представила је своју туристичку понуду конципирану кроз презентацију садржаја везаних за локалну гастрономију, културу и традицију, манифестације, авантуру, рекреацију и wellness.

У склопу саме презентације на Сајму домаћег туризма у Београду представили су се локални произвођачи меда – газдинство „Владић“, „Пчеларство Петровић“, произвођачи вина – „Кућа вина Поповић- Крвије“ и „Миланов подрум – Лопушник“,  локални произвођач сапуна и  локалних сувенира – Nanny soap“, као и Планинарско друштво „Горњак“.

Штанд Туристичке организације општине Петровац на Млави био је веома посећен. Највеће интересовање било је за активни туризам – планинарење и алпинизам, „Млавске терме“, смештај у  сеоским туристичким домаћинствима, локалне производе, гастро понуду и етно-сувенире.