У Предшколској установи „Галеб“ у току су припреме за “Новогодишњу недељу”, која ће као и сваке године бити испуњена лепим догађајима, као и организација и учешће у хуманитарним акцијама.

  1. децембра у Дому културе одржанe су 2 представе за децу од првог до четвртог разреда ОШ “Бата Булић”. Представу под називом “Чаробна шума лепог понашања” припремиле су медицинске сестре-васпитачи и волонтери ПУ “Галеб”. Ова представа је нaграђена на Драмском фестивалу “Дедар” у Смедереву у марту ове године.
  2. децембра у хали “Драгутин Томашевић” биће одржана новогодишња приредба коју припремају деца и васпитачи издвојених објеката и одељења установе, а 26. децембра у централном објекту у Петровцу одржава се Новогодишња представа.

Сва три догађаја су хуманитарног карактера, а прикупљена средства биће уплаћена за помоћ у акцији “За Огњенове прве кораке” за дечака Огњена Јовановића, као и за осталу децу из наше општине којима је помоћ потребна за лечење, а у сарадњи са Основном школомН “Бата Булић”, Културно-просветним центром и Спортским центром Петровац.

И ове године, ПУ “Галеб” организује акцију прикупљања гардеробе за Дом у Стамници, а такође и слаткиша, који ће у сарадњи са Центром за социјални рад бити подељени деци из материјално угрожених породица у нашој општини.