У среду 25. октобра општину Петровац на Млави посетио је државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић.  Након краћег брифинга са председником општине Петровац на Млави Душком Нединићем, државни секретар је одржао радни састанак са руководством општине. Након тога уследила је конференција за локалне медије на којој је Стевић  указао на то да су челници ове локалне самоуправе свесни тога да ефикасна управа, не само да утиче на задовољство грађана услугама, већ и да у великој мери утиче на локални економски развој.

Петровац на Млави је завршио препис матичних књига у електронски облик у потпуности, функционише и сервис за пријаву новорођенчади из породилишта “Бебо добро дошла на свет”, а врло брзо ће бити повезани и на обједињену базу података еЗУП, што ће омогућити службеницима да размењују документа, изводе, уверења са другим органима, а не да их траже од грађана, објаснио је он.
Државни секретар је, говорећи о подршци државе локалном економском развоју, истакао да Влада максимално помаже развој свих делова Србије, чиме показује да јој је стало до свих грађана.

Између осталог, посебно се осврнуо на рад новог општинског руководства у пређашњем периоду где је похвалио одговоран рад истога и честитао председнику општине  на великом броју имплементираних капиталних пројеката у врлом кратком периоду а посебно  оне које се односе на  путну инфраструктуру. Стевић је истакао, да општинско руководство има пуну подршку Владе Републике Србије и председника Србије Александра Вучића у својој намери да својим грађанима омогући најбоље услове живот.

Секретару су предочени и проблеми са којим се општина сусреће по питању имовине објекта старе основне школе у Петровцу која се још увек налази у власништву Министарства просвете и општина у том статусу нема могућности да исти објекат санира, као и по питању имовине Министарства одбране а односи се на некадашњу касарну која је у истом статусу као и првонаведени објекат. Осим тога било је речи и о пројекту реконструкције главног моста који изискује огромна материјална средства а државни секретар је обећао помоћ у проналажењу решења за поменуте проблеме.