У четвртак, 18. фебруара 2021. године у галерији “Круг” у Петровцу на Млави у сарадњи са Интернационалним савезом акварелиста (International Watercolor Society, IWS Serbia) отворена је Прва национална изложба акварела под називом “Та дивна Србија”.

Ово је национална изложба, пошто су у такмичарском делу наступили само наши сликари (46) али, како су учешће у конкурсу узели и уметници из других земаља света (24), тако је и ова изложба у суштини интернационална. На зидовима петровачке галерије “Круг” тако можете, поред дела акварелиста из Србије, да видите и ликовна остварења уметника из Аргентине, Бангладеша, Ирске, Италије, Јапана, Перуа, Северне Македоније, Шпаније и н Турске. Отварању је присуствовала организаторка (такође и једна од учесница) изложбе, Татјана Карабашевић, као и једна од уметница, Ивана Ковачевић из Београда.

Изложбу је уз присуство локалних медија, РТВ “Браничево” и РТВ “Млава”, отворио секретар Удружења ликовних уметника Петровац, дипломирани сликар, Драган Милосављевић, такође учесник изложбе. Изложба је отворена за посетиоце сваког радног дана и суботом од 8 до 20 часова.