У петак 10.12.2021.године  свечано је отворена прва фаза пешачке стазе Мало Лаоле-Бања Ждрело-Горњачка клисура у дужини од 2.620 метара. Пројекат „Унапређење услова за развој туризма у општини Петровац на Млави“ финансиран је од стране Министарства привреде и општине Петровац на Млави у укупном износу од  62.489.494,18 динара са ПДВ-ом. Извођач радова је Предузеће за путеве Пожаревац. У плану је изградња још две фазе у дужини од 2.518 метара, а пројекти су већ припремљени.

Пројекат је рађен са циљем унапређења безбедности свих учесника у саобраћају, којих је све више због повећаног обима посетилаца „Бање Ждрело“, смештај „Јенић“,, „Симоновић“ и“Магнолија“, ресторана на овом потезу, али и планинара који посећују планинарске стазе у Ждрелу и Виа ферату. Посебан циљ изградње ове пешачке стазе је додатна активација природних туристичких потенцијала које Ждрело, као село у потхомољу и предворје Горњачке клисуре поседује.

Овом приликом захваљујемо Министарству привреде што су препознали значај нашег пројекта за безбедност грађана и унапређење туристичке инфраструктуре и изражавамо наду да ћемо наставити одличну сарадњу и у будућности као што смо и до сада имали.