Данас је у атару села Каменова свечано отворена прва пешачко-бициклистичка стаза на територији општине од Петровца на Млави до Каменова. Након пригодне церемоније и обраћања грађанима, стазу су у саобраћај пустили председник општине Петровац на Млави Душко Нединић, председник МЗ Каменово Бојан Миловановић и директор Туристичке организације Петровац на Млави Стефан Јовановић. На овом скупу су поред поменутих присуствовали заменик председника општине Горан Ристић, председник Скупштине Миланче Аћимовић, помоћници председника општине Саша Живојиновић и Борис Гвоздић, чланови Већа, бројни гости, мештани, директори јавних предузећа и установа.

Изграђена бициклистичко-пешачка стаза простираће се од Петровца до Каменова у дужини од 1564 метара и ширини од 3 метара. Стаза  се пружа паралелно са коловозом Петровац- Пожаревац и планирана је за двосмеран бициклистички саобраћај са посебним делом за пешаке.  Поред тога, је опремљена комплетних урбаним мобилијаром у виду клупа за седење, корпи за отпатке и сталцима за паркирање бицикала. Траса стазе обележена је комплетном саобраћајном и вертикалном сигнализацијом.

Вредност пројекта процењена је на 25 милиона динара уз додатак инсталиране јавне расвете чија вредност радова износи око 4 милиона динара које је изфинансирала локална самоуправа у потпуности. Министарство трговине, туризма и телекомуникација је из Програма распореда и коришћења  субвенција и дотација намењених за пројекте развоја туризма у 2017. години за потребе изградње саме стазе издвојило 15 милиона динара док су се преостала средства обезбедила средствима локалне самоуправе.