У четвртак, 8. октобра 2020. године у 19 часова у Галерији “Круг” у Петровцу на Млави свечано је отворена изложба скулптура и цртежа вајара и магистра уметности, Радета Првуловића.

У својој богатој уметничкој каријери Првуловић је стварао и излагао у Милану, Болоњи, Вићенци, Риму, Паризу и Лондону, а сада смо имали част да његова дела прикажемо и петровачкој публици у простору Галерије “Круг”.

Петровачка галерија дупке је била испуњена публиком, колегама уметника, члановима УЛИС-а “Милена Павловић Барили” из Пожаревца, али и члановима Удружења ликовних уметника Петровац, као и другим заинтересованим грађанима и представницима општинске самоуправе Петровцa на Млави.

У својству домаћина присутнима се обратио секретар УЛУП-а, дипломирани сликар, Драган Милосављевић, који је направио и критички осврт на дело уметника. Ученица СШ “Младост” из Петровца на Млави, Миа, казала је две песме, од којих једну и члана УЛУП-а, професора Данила Радојковића из његове најновије збирке поезије “Гладни неба”. На крају се гостима обратио и сам уметник који је изложбу и отворио.

Скулптуре и цртеже Радета Првуловића можете погледати сваког радног дана и суботом у Галерији КРУГ.