У понедељак, 26. јуна 2017. године, у галерији Завичајног музеја Петровац на Млави, отворена је изложба “Фудбал у Петровцу на Млави до 1980-их”.

Изложба је настала на бази документарног материјала прикупљеног од 2015. до 2017. године и истраживања које су аутори изложбе спровели током 2017. године. Поставком је представљена историја фудбала у Петровцу од његовог званичног почетка 1926. године, када је основан први петровачки СК “Млава”, до осмдесетих година прошлог века када су петровачки фудбал представљали ФК “Слога”, ФК “Јавор” и ФК “Трговачки”, односно “ПТК Млава”.

Ретроспективом овог спорта је обухваћено десетак предратних фудбалских клубова, фудбалски догађаји за време окупације током Другог светског рата и послератне друштвене околности у вези са фудбалом на територији Петровца на Млави: формирање фискултурних друштава, новоосновани клубови, локалне радничке екипе и др.

Изложбу, која ће бити актуелна до почетка августа месеца 2017. године, отворили су директорка Музеја Жаклина Перић и аутори: Милан Јенић и Дарко Стокић.