У петак, 16. марта у Завичајном музеју Петровац на Млави отворена је изложба „110 година позоришног живота у Петровцу на Млави“. У име век и деценију постојања и трајања позоришта у Петровцу на Млави, Завичајни музеј је у сарадњи са Културно просветним центром реализовао ову изложбу, која ће бити и део програма 9. Смотре глумачких остварења „Гулини дани“, од 19. до 24. марта.

Изложбу су отворили Жаклина Перић, директорка Завичајног музеја, Дарко Стокић и Милица Илић, аутори изложбе и Мирослав Мића Живадиновић, глумац позоришта „Бата Булић“.

Велики јубилеј петровачког позоришта сведочи о значају културе у Петрову на Млави, као једне од првих друштвених иницијатива у грађењу идентитета Петровца као града. Позориште је основанано давне 1908. године од стране угледних грађана Петровца на Млави, адвоката, студената, чиновника, судија, и до данас је опстало и развило се у препознатљив бренд вароши на Млави. Век и деценију трајања позоришног живота, аутори изложбе приказали су кроз одабир фотографија из представа, од најстарије сачуваних до данашњих, уз допуну плаката представа и видео колажа који сведочи о разноврсности, богатству и високом професионалном нивоу на којем је петровачко позориште стигло у последњих двадесет и пет година, захваљујући заједничком раду и ентузијазму глумаца, запослених у Културно просветном центру и локалне заједнице.

Изложба је отворена до 9. априла 2018, а Завичајни музеј је отворен за посетиоце сваког радног дана од 8h до 20h и суботом од 10h до 14h.