У четвртак 14. септембра,у Завичајном музеју, свечано је отворена изложба радова са Ликовне колоније Петровац на Млави 2017,  која је рализована од 8. до 14. септембра, у организацији петровачког музеја.  Изложбу су отворили Жаклина Перић, директорка музеја, Власта Николић, селектор колоније и Милица Илић, кустос колоније.

Учесници колоније су признати ликовни уметници савремене домаће сцене, Мирослав Арсић из Пожаревца, Гига Ђурагић Диле из Новог Сада, Мирко Тримчевић, Љиљана Стојановић и Властимир Николић из Београда. Свако од учесника поклонио је Завичајном  музеју по два уметничка рада настала током трајања колоније. Тако је публици представљено 16 радова различитих ликовних израза и поетика. Од ралистичних пејсажа, преко асоцијативне и геометријске апстракције до минималистичких форми.

Поновно покретање Ликовне колоније у Петровцу на Млави представља наставак сарадње са Властом Николићем, историчарем уметности и сликаром, са идејом да се Ликовна колонија одржава сваке наредне године, како би се обогатила збирка петровачког музеја и у исто време афирмисало савремено ликовно стваралаштво.

Изложба је отворена до 26. септембра,сваког радног дана од 8h до 20h и суботом од 10h до 14h.