Током викенда одржана је 28. по реду привредно-туристичка манифестација „Дани млавско-хомољских пчелара“ у Каменову крај Петровца на Млави. Организатор ове својеврсне смотре која се организује у част пчелара су Организациони одбор манифестације, Друштво пчелара „Млава“, Месна заједница Каменово и Туристичка организација општине Петровац на Млави.Током два дана колико је трајала манифестација, Каменово је посетило више хиљада посетилаца, бројни гости из целе Републике као и из иностранства. Посебни гости била су пчеларска друштва из Републике Српске, Македоније и Бугарске.

Испред локалне самоуправе отварању манифестације присуствовао је председник општине Петровац на Млави Душко Нединић са сарадницима који се обратио посетиоца манифестације.

Након обраћања председника општине Душка Нединића, скупу се обратио  и отворио манифестацију  министар  пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић (снимак обраћања министра) који је између осталог најавио и низ нових мера Министарства пољопривреде који ће за циљ имати даљи развој пчеларства у Србији. За све произвођаче меда организована су и стручна предавања која су држали еминентни стручњаци из ове пољопривредне гране.

Организациони одбор манифестације најзаслужнијима је за допринос у организацији манифестације поделио признања у виду повеља и захвалница.

Касније током програма манифестације у вечерњим сатима је у дому културе у Каменову одржан и богат културно-уметнички програм за све посетиоце манифестације.