Народна библиотека ,,Ђура Јакшић“ Петровац на Млави јуче је пригодним програмом обележила Дан библиотеке и Светски дан књиге. Велики број пријатеља библиотеке уживао је у наступу Градског женског хора ,,Барили“ из Пожаревца, који је програму дао свечану ноту.

Директор библиотеке Јадранка Грбиновић се пригодним говором обратила присутнима, истакавши да је ова година вишеструки јубилеј из више разлога: навршава се 5 година пословања библиотеке у новом, наменски грађеном простору. Исто тако, то је годишњица Шекспировог рођења и Светски дан књиге. Такође, ове 2017. године прославља се 125 година од рођења нашег нобеловца Иве Андрића, а што је значајно за наш крај, и 160 година од настанка песама Ђуре Јакшића ,,Пут у Горњак“ и ,,Ноћ у Горњаку“.

Награде најактивнијим читаоцима за претходну годину уручио је заменик председника општине Горан Ристић. Захвалнице за подршку и несебичну помоћ у раду библиотеке  најближим сарадницима  уручила је директорка Јадранка Грбиновић.

Прослави су  присуствовали директори јавних установа и школа, општинско руководство,бројни пријатељи, завичајни писци и поштоваоци књиге,  као и колеге  из Народне библиотеке ,,Вук Караџић“  из Великог Градишта и Народне библиотеке „Вељко Дугошевић“ из Голубца.