Јуче је у Петровцу на Млави обележен „4. јун“ Дан општине Петровац на Млави. Прво је одржана  35. редовна седница Скупштине општине, а потом је програм обележавања Дана општине настављен у холу средње школе „Младост“. Испред општинског руководства бројне госте из земље и иностранства дочекали су председник општине Душко Нединић, заменик председника општине Горан Ристић као и председник Скупштине општине  Миланче Аћимовић.

На пријему су имеђу осталих биле присутне делегације Електропривреде Србије, Телекома, Водопривреде, града Пожаревца, општина Жагубица, Мало Црниће, Свилајнца, Жабара, Деспотовца, Кучева, Књажевца и делегација из општине Пуцонци у Словенији. Испред  Министарства државне управе и локалне самоуправе гост је био државни секретар Бојан Стевић. Након промотивног филма у коме су присутни могли да виде  најважније  активности и резултате  које је општина постигла у периоду од јуна 2018. године до данас,  присутнима се обратио председник општине Душко Нединић који је поздравио све госте а грађанима честитао Дан општине.

Поштовани пријатељи и драги гости,

Хвала вам што сте трећу годину за редом овде да заједно обележимо и прославимо Дан општине Петровац на Млави. Част ми је и задовољство што и ја по трећи имам прилику да вам се обратим са овог места, као председник ове дивне општине и да са вама прославим успехе.

Овај свечани дан по традицији служи за доделу награда најуспешнијим појединцима чији успеси, труд и рад доприносе развоју наше општине и подизању њеног угледа. Али желим, исто тако да овај дан посветим свим  грађанима општине. Јер… од људи зависи какво ће једно место постати и како ће се развијати. Поносно могу да кажем, да су грађани Петровца на Млави, пре три године изабрали прави пут – пут развоја и ентузијазма. Није увек лако, не иде увек све како је планирано, али уз подршку, међусобно разумевање и позитивну енергију, које готово свакодневно добијам од свих вас, заједно радимо на стварању лепшег и бољег Петровца на Млави.

Једино ослушкујући ваше потребе, можемо побољшати квалитет живота.

Желим такође да захвалим Влади републике Србије и министарствима, ЈП Путеви Србије, а посебно стручним људима у Канцеларији за управљање јавним улагањима, са којима смо свакодневно у контакту, на подршци у реализацији пројеката и за свеукупно разумевање потребa наше општине. Овако добру сарадњу општина никад није имала са Владом, али то умногоме зависи и од нас самих, јер када знамо шта желимо, када спремимо добре и реалне пројекте, онда је много лакше и да се обезбеде средства.

Свакодневним напорима, настојимо да унапредимо Петровац на Млави у сваком погледу : Развијали смо путну инфраструктуру у готово сваком насељеном месту наше општне, радили на унапређењу водоводног система, развијали систем здравствене заштите, реконструисали школе. Трудили смо се да потпомогнемо пољопривреднике,  радили на развоју туризма и туристичке понуде. Као сваке године до сада, путем јавних позива, подржали смо рад бројних културно уметничких друштава и удружења грађана, у циљу очувања традиције и културе нашег краја, али и пружања додатног и квалитетног садржаја младима. Настављамо да правдамо титулу “општине спорта” пружајући подршку спортским удружењима и истакнутим појединцима у бласти спорта.

Стипендирали смо најбоље студенте, а са великим задовољством најављујем да ће од 1. јануара 2019. године  предшколски програм за сву децу са подручја општине Петровац на Млави финансирати општина Петровац на Млави. Бринули смо и унапређивали систем социјалне заштите.

Морам да искористим прилику да споменем професора Мирка Плавшића, захваљујући коме је покренута акција помоћи породици Шолдић. Тај потез, дао је елана огромном броју људи да се несебично укључе у акцију и да свако на свој начин допринесе да једно дете, ученица за пример, добије услове за живот какве заслужује. То је прави пример заједнице и односа према својим суграђанима и начин на који треба живети. Наравно, институционална подршка и брига не сме да изостане.

  1. година за нас представља још једну прилику и шансу на овом путу ка развоју. Настављамо да радимо и обнав