У Малој сали Дома културе у Петровцу на Млави одржана је конференција за медије на којој се медијима обратио директор Културно-просветног центра “Петровац на Млави” Слободан Перић.

Слободан Перић је говорио о претстојећим културним догађајима који очекују Културно-просветни центар у месецу марту. Први од догађаја је завршно такмичење села Србије за општину Петровац на Млави које се 10. марта одржава у Дому културе у Орешковици, месној заједници која је победник такмичења села за 2017. годину. 17.март је резервисан за традиционално општинско такмичење рецитатора, а у вечерњим часовима ће бити одиграна претпремијера нове представе позоришта “Бата Булић”, “Дај ми своју жену” коју је по тексту Мајкла Стјуарта режирао Бранислав Недић.Централна манифестација у месецу марту је девета смотра глумачких остварења “Гулини дани” која се одржава од 19. до 24. марта 2018. године.

“Фестивал као и претходних година отвара домаћин позориште “Бата Булић” премијером представе “Дај ми своју жену”, другог дана фестивал нам у госте стижу наши пријатељи из града Свети Иван Зелина (Република Хрватска), који ће се петровачкој публици претставити представом “Више среће други пут”. Трећи дан је резервисан за позориште Центра за културу “Масука” Велика Плана и представу “Виа Долорис”, затим стижу глумци Градског позоришта из Јагодине са представом “Идем у лов”. Претпоследње вече фестивал имаћемо прилике да видимо позориште из Берана (Црна Гора) са представом “Последњи чин комедије смрти”, док ће девету смотру глумачких остварења “Гулини дани” затворити представа крушевачког позоришта “Буздован”. И ове године смо се потрудили да направимо одличан репертоар за фестивал и надамо се да ће публика бити презадовољна као што је то био случај претходних година” рекао је директор Културно-просветног центра “Петровац на Млави” Слободан Перићу у обраћању медијима.