У Народној библиотеци ,,Ђура Јакшић“ одржан је 15. марта мини концерт класичне гитаре солиста Сташе Станојловић и Илије Костић.

Сташа Станојловић је ученица шестог разреда Основне школе ,,Бата Булић“ и четвртог разреда ОКШ ,,Божидар Трудић“ из Смедеревске Паланке у класи професора Луке Божанића, а сада професора Алексе Тарабановића. Захваљујући таленту и преданости музици, остварила је изузетне резултате на бројим такмичењима. Публици се представила репертуаром познатих композиција:

Robert Johnsin – Almain, Matteo Carcassi – Etida Opus 60 No.16, Matilde de Calandra – Milongueo Del Ayer – Milonga, Matteo Carcassi – Capriccio br. 4.

Илија Костић је ученик осмог разреда Основне школе ,,Бата Булић“ Петровац на Млави и првог разреда средње Музичке школе ,,Јосип Славенски“ Београд у класи професора Огњена Грчка.

Илија је добитник многобројних награда и признања на такмичењима. Публици је Илија приредио богат репертуар композиција: Fernando Sor – Varijacije na Mocartovu temu iz opere ,,Čarobna frula“, Manuel Maria Ponce – Giga iz svite u A molu, Augustin Barrios Mangore – Preludijum u G molu, Napoleon Coste – Varijacije na Balinijevu ,,Normu“. Бројну публику и љубитеље музике поздравила је Јелена Јанаћковић, дипломирани библиотекар. За Сташу и Илију концерт у библиотеци био је и уједно генерална проба за републичко такмичење које ће се одржати 25. марта 2018. године.