Данас су у нашем граду одржане V Спортске игре младих Србије.  Церемонији отварања Дунав осигурање Спортских игара младих Србије испред  Спортског центра „Драгутин Томашевић” у Петровцу на Млави, присуствовао је велики број малишана, њихових учитеља, наставника, тренера и других спортских радника, а овај свечани догађај су својим присуством увеличали и Душко Нединић (председник општине Петровац на Млави), Наташа Ивановић (народна посланица), Марија Михајловић (председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије), Горан Ристић (заменик председника општине), Миланче Аћимовић (председник Скупштине општине), Дејан Марковић (председник Спортског савеза општине), Дејан Милошевић (генерални секретар СС Петровац на Млави, уједно и координатор Дунав осигурање Спортских игара младих за Петровац на Млави), директори јавних предузећа и установа и многи други.

Деца и млади најпре су уживали и пружали подршку плесним наступима предшколаца  из Каменова, Шетоња и Малог Лаола, а свим предшколцима подељење су и медаље  за учешће на такмичењу „Штафета – пријатељ од  детињства“.

Присутнима се на церемонији отварања обратио председник општине Петровац на Млави Душко Нединић:

„Уважени гости, драга децо, наставници, професори, учитељи, васпитачи,

заиста смо срећни што имамо прилику да се пети пут за редом сви заједно дружимо у Петровцу на Млави. Ово је једна од најлепших манифестација у нашем граду, јер нема лепшег осећаја чути дечији смех и видети узбуђење и радост на њиховим лицима. Када на све то додате то да Спортске игре младих промовишу здрав начин живота, спорт, ферплеј и тимски дух, онда вам је јасно зашто сваке године са великом радошћу ишчекујемо овај дан. Зато свесрдно подржавамо идеју Спортских игара младих, јер са собом носи првенствено дух дружења и позитивне енергије,а затим и такмичења. Заједно са Спортским савезом општине Петровац на Млави настављамо да пружамо пуну подршку развоју спорта, побољшању услова и капацитета за бављење спортом, нарочито код најмлађих. Драго нам је да у нашој мисији имамо овако добре партенере у промоцији спорта као што су Спортске игре младих. У то име, све вас поздрављам и желим вам да се лепо проведете и забавите данас у Петровцу. „

Након обраћања, уследило је паљење пламена пријатељства, а бакљу су носили Лола Јорданов, Филип Бојић и Искра Белић. Уз конфете и маскоту СИМ-а – лава Виктора, спортске игре младих су и званично отпочеле.

Ове године, СИМ су део и „Zero waste – budi deo igre – Čuvajmo našu planetu“  кампање са Кока-Кола компанијом. Деца и млади, учествовали су у едукацији о важности одрживог развоја и спортским такмичењима на едукативном полигону, након чега су им подељење медаље.