Данас су у великој сали општине Петровац на Млави додељени уговори о субвенцијама за самозапошљавање. За покретање сопственог бизниса 12 наших суграђана добило је по 250.000 динара. Укупно је опредељено 3.000.000 динара од чега је половину издвојила општина Петровац на Млави, а половину Национална служба за запошљавање. Додели су присуствовали заменик председника општине – Горан Ристић, директорка филијале НСЗ Пожаревац – Соња Мирић Младеновић и Милка Савић, начелница одељења за програме запошљавања и предузетништво.

У наставку Вам преносимо обраћање заменика председника општине – Горана Ристића:

„Желим најпре да поздравим наше уважене гошће, уз чију смо помоћ и подршку успели да реализујемо све ово – госпођу Соњу Мирић Младеновић, директорку филијале Националне службе за запошљавање Пожаревац и госпођу Милку Савић – начелницу одељења за програме запошљавања и предузетништво. Такође, пожелео бих добродошлицу и честитао свим корисницима субвенција за самозапошљавање. Сматрам да је ово врло важан и одважан корак за вас лично, ваш каријерни развој, али и за нашу општину, као један додатан импулс у развоју предузетништва и смањењу незапослености.

Општина је врло задовољна овим програмом као и оствареном сарадњом са Националном службом за запошљавање што показује чињеница да трећи пут за редом учествујемо у програму, а такође, планирамо средства и за наредну годину.

Иако спадамо у неразвијене општине са врло скромним буџетом, средства која смо определили нису мала, чак се можемо похвалити  и да су већа од средстава које додељују општине које се налазе у много бољој финансијској ситуацији. Ове године, предвиђена средства за субвенције за самозапошљавање износе 3 милиона динара, односно 250.000 динара у једнократном износу по особи. Половину средстава финансира општина Петровац на Млави, а половину Национална служба за запошљавање. Претходне године 8 особа је остварило право на субвенције, а ове године 12. Такође, око милион динара опредељено је и за програм јавних радова. Важно је истаћи да за наредну годину планирамо да издвојимо још више средстава за спровођење Локалног акционог плана запошљавања и мере активне политике запошљавања, како бисмо створили нове шансе за људе из наше општине који себе виде у предузетништву. Као што смо посвећени довођењу инвеститора, исто тако користимо сваку прилику да наши суграђани лакше дођу до посла или као што је сада случај, да ми као општина, помогнемо да грађани сами себи створе прилику.

Честитам још једном свим корисницима субвенција и желим вам много среће и успеха у даљем пословању. Директорки филијале Пожаревац, начелници као и испостави Националне службе за запошљавање у Петровцу на Млави, захваљујем на пруженој подршци и изражавам наду да ћемо и даље успешно сарађивати на смањењу незапослености у општини Петровац на Млави.

Хвала! „ .