У петак 16. децембра у дому културе у Кнежици одржана је завршна приредба Такмичења села Србије за општину Петровац на Млави 2016.године. Као што је од раније познато домаћин ове приредбе месна заједница Кнежица је свеукупни победник за 2016. годину. Друго место су равноправно поделиле месне заједнице Орешковица и Рановац, док су треће место заузеле месне заједнице Манастирица и Ћовдин. Културно просветни центар Петровац је као и предходних година обезбедио вредне награде, прво место је добило комплетно озвучење за потребе месне заједнице, друго и треће место је добило мању звучну опрему за потребе културно уметничких друштава.

У препуној Сали дома културе у Кнежици присутни су били и представници локалне самоуправе: председник СО Петровац на Млави Миланче Аћимовић, заменици председника општине Саша Миливојевић и Миодраг Радишић као и директори Културно просветног центра Слободан Перић и народне библиотеке „Ђура Јакшић“ Јадранка Грбиновић.

Пре самог културно уметничког програма најуспешнијима су уручене вредне награде. Месној заједници Кнежица, овогодишњем победнику признање и награду је уручио председник СО Миланче Аћимовић, другопласираним месним заједницама призање и награде су уручили помоћници председнИка општине Саша Живојиновић и Миодраг Радишић, а трећепласираним месним заједницама и појединицима директор Културно просветног центра Слободан Перић.

По завршетку церемоније додела награда и признања уследио је културно уметнички програм где се представио најпре домаћин полусатним програмом, а потом најбоље тачке које је жири изабрао из других месних заједница за 2016. годину.

Овом завршном приредбом уједно су започеле припреме за нову сезону Такмичења села Србије за општину Петровац на Млави која ће највероватније почети у марту 2017. године.