У петак, 5. јула 2019. године у Завичајном музеју Петровац на Млави отворена је докуметнарно-историјска изложба „ВИШЕ ОД ИГРЕ“. Посетиоцима је представљена сажетија варијанта историје спорта у вароши на Млави, дуга више од једног века. Кроз фотографије, докуметна и писану реч приказано је како је изгледао спортски живот у Петровцу на Млави кроз читав XX век. Од Сокола до Радничких спортских игара, од фудбала као најразвијенијег и најмасовнијег спорта до рукемета као највољенијег у Петровцу на Млави. Ту су и сведочанства о бициклизму и  стрељачкој дружини као и о спорту за децу у оквиру школе. У реализацији изложбе ауторима су помогли сви они Петровчани који су сведоци спортске историје, али и њени активни творци и учесници.

Изложбу су отворили директорка музеја Жаклина Перић и аутори изложбе, Милан Јенић и Дарко Стокић, кустоси Завичајног музеја Петровац на Млави.

Већина докуметна и фотографија која су постављена на изложби, део су Збирки Завичајног музеја Петровац на Млави, који управо оваквим документарно-историјским изложбама локалног карактера, позива све суграђане да заједно са Завичајним музејом Петровац на Млави учествују у очувању и бележењу материјала (фотографија, докумената, предмета, уметнина, предања), доношењем тог наслеђа у Музеј на увид, поклон или откуп.

Изложба је отворена до 20. августа, а Завичајни музеј је отворен за посетиоце сваког радног дана од 8h до 20h и суботом 10h 14h.