У четвртак, 27. јула 2017. године у 20 часова у Галерији “Круг” у Петровцу на Млави свечано је отворена V интернационална изложба слика. Петровачким поштоваоцима ликовне уметности овај пут се представило осморо светских уметника из ужег и ширег региона, и то: Виктор Тихонов из Белорусије, Петар Мазев и Весна Бајалска из Македоније, Наталија Цимеша из Републике Српске, Лука Берберовић, Саво Павловић и Драган Караџић из Црне Горе и Милета Андрејевић из Србије.

Све присутне испред Галерије “Круг” поздравио је секретар УЛУП-а, дипломирани сликар, Драган Милосављевић, који је говорио о изложби и уметницима и који је потом изложбу и отворио. За свечани тон овог отварања побринуо се Саша Душановић, који је отпевао и одсвирао пригодну песму.

Као и већину досадашњих интернационалних изложби, Галерија „Круг“ је и ову изложбу реализовала уз свесрдну помоћ пријатеља из Интернационалног уметничког студија „Радован Трнавац Мића“ из Ваљева, којима се и на овај начин захваљујемо. V интернационална изложба слика у Галерији „Круг“ у Петровцу на Млави моћи ће да се погледа у августу и септембру 2017. године.