Ове године у такмичарском делу фестивала учествовала су позоришта из Костолца, Алексинца, Јагодине, Лознице и Петровца на Млави, а у част награђених шестог дана фестивала “Театар Вук” из Београда са представом “Ајнштајнова издаја” у маестралној изведби Небојше Дугалића, Бранислава Зеремског и Јована Јелисавчића затворио је овогодишњи фестивал. На овогодишњем фестивалу публика је имала прилике да гледа представе различитих жанрова, било је и комедија и драма, класика и савремених писаца. Сва аматерска позоришта која су узела учешћа на овогодишњим „Гулиним данима“ пронашли су пут до публике и увеличали позоришну недељу у Петровцу на Млави.

Трочлани жири у саставу Владан Живковић, Александар Саша Волић и Никола Угриновић донео је одлуку да награду за најбољу женску епизодну улогу додели Зорици Стевановић Градско позориште “Театар 91” из Алексинца, награду је уручио члан општинског већа задужен за културу Стефан Јовановић, а најбољи мушка епизодна улога припала је Бојану Милорадовићу Градско позориште Јагодина, којем је плакету „Драгољуб Милосављевић Гула“ уручила је председница Управног одбора KПЦ-а Марија Иванишевић. Главене награде фестивала припале су алексиначком позоришту и то: најбоља женска улога на фестивалу по оцени жирија је Нинушка Стевановић, плакету је уручио помоћник председника општине Добрица Милосављевић, док је најбоља мушка улога на фестивалу припала је Бојану Цветковићу, који због својих приватних обавеза није могао да присуствује додели, тако да је плакету у његово име примила директорка позоришта „Театар 91“ из Алексинца, Милена Рашић, а плакету је уручио Борис Гвоздић, помоћник председника општине. Поред плакете „Драгољуб Милосављевић Гула“ сви награђени глумци су добили уметничке слике дар Удружења ликовних уметника Петровац на Млави, као и пригодне поклоне пријатеља фестивала.

Главни покровитељ и ове године била Општина Петровац на Млави, уз помоћ и подршку бројних пријатеља фестивала, односно приватних предузећа и организација са територије општине Петровац на Млави, на чему им се Културно-просветни центар Петровац на Млави још једном захваљује. На крају фестивала директорка КПЦ-а Милица Илић уручила је ревијалну плакету са Гулиним ликом позоришту  „Театар Вук“ из Београда у име захвалности за игру у част награђених, док је овогодишњи фестивал свечано затворио глумац петровачког позоришта Мирослав Живадиновић.