У Галерији Завичајног музеја Петровац на Млави 30. 11. 2018. свечано је отворена изложба „Биберче“ минијатурне посуде из праисторијских збирки Завичајног музеја Јагодина, са којим музеј у Петровцу има дугогодишњу сарадњу. Изложбу су отворили директор Завичајног музеја Жаклина Перић, кустос археолог Јасмина Живковић и аутор изложбе, виши кустос Завичајног музеја Јагодина, Соња Перић.
Изложба представља минијатурне посуде из периода од старијег неолита до периода млађег гвозденог доба са локалитета у централном Поморављу, уз реконструкцију живота породице неолитских грнчара у праисторији. У минијатурне посуде могу се уврстити све мале посуде чија висина не прелази пет до шест центиметра, а оне су имале обично облике и форме већих посуда коришћених у свакодневној употреби: здела, пехара, амфора, урни и питоса. Осим минијатурних посуда из збирки Завичајног музеја Јагодина, посетиоци ће моћи да погледају и минијатурне посуде са локалитета Беловоде, које се чувају у Завичајном музеју Петровац на Млави.
Изложба је отворена до 01. фебруара 2019. године, а Галерија Завичајног музеја Петровац на Млави је отворена за посетиоце сваког радног дана од 8 до 20 часова и суботом од 10 до 14 часова.