Туристичка организација општине Петровац на Млави у суботу 2. децембра по други пут, учествовала је на Међународном фестивалу вина и хране у Сомбору.
Произвођачи и љубитељи квалитетних вина, ракије и добрих залогаја, окупили су се ове године по девети пут на фестивалу „Ravangrad Wine Fest“. Фестивал је одржан у градској хали „Мостонга“.
Фестивал вина и хране у Сомбору, јединствена је манифестација на подручју Западнобачког округа, и као таква из године у годину окупља све већи број излагача и посетилаца, тако да је ове године било преко 80 излагача, од произвођача вина, ракије, хране, до угоститељских објеката, туристичких организација…из Србије и земаља из окружења.
Фестивал, такође, обогаћује туристичку понуду града и регије и идеална је прилика да се и друге туристичке организације презентују са својим понудама. Током трајања фестивала, посетиоци су уживали како у квалитетним винима и укусној храни, тако и у пратећем програму који је укључивао и културно уметнички – музички део, промоције и презентације реномираних винских кућа, али и стручна предавања.
Нашу општину су поред представника Туристичке организације представили винар Аца Поповић из Крвија и пчелар Вуле Родаљевић из Петровца. Бројни посетиоци показали су значајно интересовање за поменуте производе из петровачке општине.