Туристичка организација општине Петровац на Млави је на 43. Међународном сајму туризма у Београду представила понуду везану за предстојећу сезону.

Према речима посетилаца општина Петровац на Млави  је имала један од најзапаженијих штандова. Програм Туристичке организације, као  и одржане презентације, изазвале су велико интересовање и изузетну посећеност сва четири дана. У склопу вишедневног програма на Сајму  представљено је следеће:

  • Првог дана Сајма, у четвртак 24. фебруара, на штанду Туристичке организације општине Петровац на Млави акценат је стављен на здравље и рурални туризам. Своју активност су тог дана промовисали Удружење грађана „Вилино коло“,  вредне руке Удружења жена из Ћовдина и Друштва воденичара из Бистрице.
  • Други дан Сајма био је резервисан за презентацију промотивне кампање „Петровац на Млави – општина са два срца“,  концепта „Здравље, авантура, адреналин и култура“ и новог WEB сајта ТО. На штанду су гостовали и глумци петровачког позоришта „Драгуљуб Милосављевић – Гула“ који су посетиоцима најавили фестивал „Гулини дани“.
  • Трећег дана, у суботу 26. фебруара, одржан је веома посећен концерт групе „Електрик“ а Удружење грађана „Фабрика“ најавило је музички фестивал „Рокеријаду“.

Представници ПД „Горњак“ су посетиоцима давали информације о Via ferrati,  планинарским стазама и хомољским врховима.

  • Четврти, односно последњи дан Сајма, био је резервисан за презентацију смештајних капацитета, угоститељских садржаја и манифестација на територији општине Петровац на Млави.