Туристичка организација општине Петровац на Млави по други пут учествовала је на   Међународном  сајму  туризма , који је одржан од 24. до 26. новембра у Крагујевцу. Туристичка понуда петровачке општине била је изложена на штанду „Чаролија Источне Србије“ на коме су наступиле туристичке организације Бора, Неготина, Великог Градишта, Пожаревца, Пирота и Петровца на Млави.

Сајам је обишао велики број посетилаца а истовремено је био прилика и да се размене искуства о протеклој туристичкој сезони. И овог пута највише интересовања на нашем штанду изазвала је понуда бање Ждрело, као и могућности за посету манастирима Млаве и планинским врховима Вукан и Јежевац.

Осим београдског и новосадског сајма туризма овај сајам у Крагујевцу једна је од најзначајнијих манифестација које промовише српске дестинације, а богата презентација туристичких дестинација у земљи и иностранству окупила је велики број излагача и посетилаца. Организатори једне од највећих и најпосећенијих сајамских манифестација у Крагујевцу су Градска туристичка организација и “Шумадија” сајам.