Обавештавамо грађане и грађанке, да ће се у петак, 25.03.2022. године са почетком у 14:00ч у Народној библиотеци „Ђура Јакшић“ одржати трибина „Будимо безбедни“ коју ће водити новинарка Деа Ђурђевић. Поред Дее, на трибини ће говорити и представник Агенције за безбедност у саобраћају.

У претходној години на путевима Србије живот је изгубило више од 500 особа, а више од 12000 људи је лакше или теже повређено. Статистика каже да су најугроженији учесници у саобраћају млади људи који због немара или незнања ризикују своје животе. Превенција је најбољи начин да спасимо људске животе и смањимо материјалну штету проистеклу из саобраћајних удеса. Јавне трибине су један од начина да људима пренесемо поруку о значају безбедног учешћа и одговорног понашања у саобраћају и повећамо ниво безбедносне културе грађана.

Удружење „Будимо безбедни“ је невладина организација која се бави промоцијом безбедносне културе и едукацијом младих, са циљем повећања безбедности појединца и заједнице. Деа Ђурђевић, председница овог удружења, као јавна личност која је преживела тешку саобраћајну незгоду, кроз мотивациони говор указује колико је секунд у саобраћају значајан за цео живот појединца, породице и заједнице, као и да се сваки тежак тренутак и ситуација у животу могу превазићи уз јаку вољу и подршку. Удружење “Будимо безбедни” има подршку и сарадњу са Министарством унутрашњих послова, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, градом Београдом и другим градовима и општинама на територији Србије, приватним и јавним предузећима и компанијама, спортским клубовима и значајну медијску подршку.

Трибина се организује у сарадњи са Координационим телом за безбедност саобраћаја општине Петровац на Млави и Народне библиотеке „Ђура Јакшић“.