Данас у 12 часова председник општине Петровац на Млави, господин Душко Нединић са својим сарадницима свечаним пресецањем врпце пустио је у саобраћај комплетно реконструисану улицу 8. марта у Петровцу на Млави. Осим санације и адаптације коловоза, реконструисани су и уређени и паркинг простори, тотално је регулисан одвод атмосферских падавина, уређене су пешачке стазе и тротоари и зелене површине, посађени су дрвореди и направљено је велико дечије игралиште.

Локално руководство општине Петровац на Млави преко јавног позива Министарства привреде Републике Србије и програма “Градимо заједно” успешно је окончало пројекат чија укупна вредност износи 39.246.341,76 са ПДВ-ом, од чега је Министартство привреде Републике Србије учествовало са 16.352.642,40 динара, а општина Петровац на Млави са 22.893.699,36 динара.

Поменута реконструисана улица 8. марта је веома фреквента и користи је велики број становника општине Петровац на Млави, самим ти што се у непосредној близини налази Основна школа “Бата Булић”, Средња школа “Младост”, Предшколска установа “Галеб”, Спортска хала “Драгутин Томашевић”, Дом здравља, Општа Болница. У самој улици је и комплекс од 7 зграда са близу 300 станова укупно.

Пројектну документацију је израдила “Andzor engineering” ДОО из Новог Сада, одговорни пројектант је Борис Саболовић а извођач радова је био ДОО “SRMEKS” из Петровца на Млави.

Како сада изгледа улица 8. марта након завршетка радова можете погледати на снимку дроном на линку:

као и кроз галерију слика са самог отварања: