У четвртак, 3. фебруара 2022. године, са почетком у 19 часова у петровачкој Галерији “Круг” свечано је отворена ретроспективна изложба слика и скулптура поводом великог јубилеја, 70 година трајања Удружења ликовних стваралаца (УЛИС) “Милена Павловић Барили” из Пожаревца. Уз запажено присуство чланова пожаревачког ликовног удружења и њихових колега из Удружења ликовних уметника Петровац, представника јавних и друштвених организација општине Петровац на Млави, као и локалних медија, међу посетиоцима су се могли видети и други заинтересовани грађани наше општине.

Присутнима се на самом почетку обратио секретар УЛУП-а, дипломирани сликар, Драган Милосављевић, да би реч потом узела председница УЛИС-а, госпођа Светлана Ракић. На крају се гостима обратио и господин Гордан Бојковић, директор Народног музеја из Пожаревца, који је изложбу и отворио. Свечани тон овом отварању дала је госпођица Милица Гвоздић, ученица III разреда средње школе “Младост” из Петровца на Млави, која је одрецитовала једну песму.

Изложба “УЛИС „Милена Павловић Барили“ – 70 година трајања” биће отворена током фебруара 2022. године и моћи ће да се види сваког радног дана и суботом од 8 до 20 часова.

Добро дошли у Галерију КРУГ!