У петак 23. децембра 2016. године у Петровцу на Млави одржаће се свечано отварање комплетно реконструисане улице Бата Булић (пешачка зона).

Реконструкцијом пешачке зоне у самом центру града, наш град је добио потпуно нови изглед, а приликом извођења радова комплетно су замењене и водоводне и топловодне цеви у самој улици, први пут после скоро 40 година, а поред тога је комплетно су уређени и канали за одвод атмосферских падавина. Сада пешачка зона има 6 зелених површина и грандиозну осветљену фонтану. Урађено је и комплетно ново ЛЕД осветљење у самој улици. Вредност овог пројекта је 18 милиона динара које је обезбеђено преко Канцеларије за јавна улагања Републике Србије.

На отварању уз руководство локалне самоуправе биће присутан и господин Дарко Глишић, председник извршног одбора Српске напредне странке, као и други гости, високи званичници.

Непосредно пре отварања пешачке зоне у Петровцу на Млави, локално руководство и поштовани гости присуствоваће и свечаном отварања реконструисаног моста у атару насеља Каменово. Током мајских поплава 2014. године бујица је урушила мост који је повезивао насеља Каменово и Забрђе, који је био од вишеструког значаја, како за мештане сусдних насеља, тако и за пољопривреднике, а и за сам путнички саобраћај у општини Петровац на Млави. Средствима Канцеларије за јавна улагања Републике Србије мост је у потпуности реконструисан и обновљен, а вредност ове инвестиције износила је 50 милиона динара.

Сатница догађања:

14:00 Свечано отварање реконструисаног моста у насељу Каменово,

14:30 Свечано отварање пешачке зоне у Петровцу на Млави и обраћање господина Дарка Глишића и председника општине Петровац на Млави, господина Душка Нединића.