У среду 10. јануара  у великој сали дома Културно-просветног центра  у Петровцу на Млави, а у склопу реализације програма превенције вршњачког насиља под називом “Зато што те се плашим” изведена истоимена представа.Први део програма је представа, која даје приказ добрих и лоших понашања и учи младе људе да је једино право решење проблема здрава комуникација.

У другом делу програма, ученицима се обратио проф.др Жарко Требјешанин, психолог, који одржао предавање на тему вршњачког насиља. Програм је осмишљен у сарадњи са Општином Петровац на Млави, а уз подршку Основне школе “Бата Булић”, Средње школе”Младост”, Предшколске установе “Галеб”, Актива директора школа наше општине, Центра за социјални рад, Полицијске станице, Општинског Савета родитеља.

Представу су у два термина видели ученици осмог разреда основне школе као и ученици свих разреда средње школе “Младост”.Главни циљ ове едукативне представе и предавања је помоћ младима да конструктивно решавају проблеме и избегавају сукобе у свакодневном животу, да што више постану толерантнији и изграде здраву будућност општине Петровац на Млави.