Спортски савез општине Петровац на Млави учествовао је на шестом Међународном сајму спорта у Београду, сва три дана трајања Сајма од 24. до 26. новембра 2017. године. На свом штанду представили смо спортска достигнућа наших клубова, спортских организација и појединаца, Општину Петровац на Млави као и спортско-туристичке капацитете наше општине.

У суботу, другог дана Сајма, одржан је састанак представника Општине Петровац на Млави, Планинарског савеза Србије, преставника РУЦ “Бања Ждрело”, Планинарског друштва “Горњак”  и Спортског савеза општине Петровац на Млави. На овом састанку финализована је сарадња о обележавању планинарских стаза на дестинацијама у Горњачкој клисури, Вукан, Мали Вукан, Јежевац и Крилаш. Размотрена је изградња алпинистичке стазе „виа ферата“ која би употпунила услове за развој планинарства у Општини и Републици Србији као и унапређење спортско-туристичке понуде нашег краја. Руководиоци Планинарског савеза прихватили су обавезу да са своје стране, обезбеде израду техничке документације, Општина Петровац на Млави и Спортски савез општине финансијску подршку овом пројекту док би “Бања Ждрело”, “Смештај Јенић”, “Домаћинство Симоновић”, “Царев конак”, “Базен Олимпик”, “Златна Кошута” у сарадњи са Туристичком организацијом општине Петровац на Млави обезбедила смештајне капацитете за посетиоце планинарских стаза.

Општину Петровац на Млави представљали су председник Душко Нединић, заменик председника општине Горан Ристић, Планинарски савез Србије Бранислав Божовић секретар ПСС, Слободан Жарковић председник комисије за алпинизам, Зоран Контић начелник службе водича, Спортски савез општине председник Дејан Марковић и генерални секретар Дејан Милошевић, Планинарско друштво “Горњак” Дејан Антић, председник, и Дејан Живковић секретар. Значајно је истаћи да је интересовање за довођење туриста из Белгије који су заинтересовани за коришћење оваквих садржаја изразио Теодор Павић представник више туристичких агенција из Белгије који је присуствовао састанку.

Своју идеју о употпуњавању овог пројекта, на састанку са руководством Савеза, изнели су секретар Ваздухопловног савеза Србије Жељко Овука и председник Аеро клуба “Крилаш” Родољуб Стевановић. У општини Петровац на Млави, на врху Крилаш налази се уређено полетиште за параглајдинг чије коришћење би побољшало спортско-туристичку понуду у виду организације такмичења и отварања школе параглајдинга.

Током трајања Сајма  штанд Савеза посетили су Владимир Батез покрајински министар за спорт, Јасна Шекарић шампионка у стрељаштву, Дејан Савић селектор ватерполо репрезентације Србије, Дане Корица саветник председника Спортског савеза Србије, Председник Бадминтон савеза Србије Радомир Јововић (понудио сарадњу са школама на популаризацији бадминтона), директор СС Нови Пазар Емир Мехмедовић, председник Савеза за предшколски спорт, спортску анимацију и рекреацију Горан Вјештица. Сви гости понудили су сарадњу и помоћ у организацији спортских такмичења и унапређењу спорта уопште.

Поред њих штанд су посетили Дејан Живановић заменик председника СО Петровац,Горан Новаковић и Драган Нединић испред СЦ “Петровац на Млави”, Срђан Илић председник Актива педагога физичке културе, Добрица Милосављевић и Саша Богосављевић испред ЖРК “Слога” и Рајић Дејан испред Рвачког Клуба “Змајеви”, Срђан Илић испред Клуба борилачких вештина и Стреличарског клуба „Кнез Лазар“ заједно са генералним секретаром Стреличарског савеза Србије, члан УО Спортског савеза општине Љубица Павловић.