Спортске игре младих највећи су пројекат за децу и омладину на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Већ 22. годину под слоганом „Живимо живот без дроге, јер дрога узима живот“ , основцима из Републике Хрватске,  8. год из Босне и Херцеговине и 5. година из Републике Србије омогућавамо потпуно бесплатно учествовање у такмичењима у десет спортских дисциплина, (мали фудбал, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, одбојка, игра између две ватре, стони тенис, тенис, атлетика и шах) и  најуспешнији појединци и екипе путују на бесплатно мини летовање као учесници ВЕЛИКОГ МЕЂУНАРОДНОГ ФИНАЛА Игара у Сплиту.

Идеја Игара расла је из године у годину и Игре су постале препознатљив бренд који се данас развија и у земљама региона, али и Европе.

Част нам је и задовољство што смо међу више од 1.200.000  учесника током година постојања, кроз дружење и спорт, промовисали начин живота чије су основи постулати разумевање, пријатељство, поштовање различитости, солидарност и фаир-плаy, као најделотворнија алтернатива свим негативним утицајима данашњице. Игре су тиме постале највећа манифестација аматерског спорта у Европи призната од Међународног Олимпијског комитета. Циљ Спортских игара младих Србије је окупљање што већег броја деце и младих како би они на којима свет остаје, дружењем кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона развијали своје друштвене вредности чиме би избегли бреме данашњице која у великој мери има негативни тренд дроге, насиља и свих врста интолеранције.

Вредност пројекта Игара такође су препознале многе институције и бројни угледни појединци из спортског, културног и јавног живота, како региона тако и Европе.

Спортске игре младих подржава :

Европски парламент

Влада Руске Федерације

Међународни олимпијски комитет

Светска фудбалска федерација

Премијер лига

Светска рукометна федерација и многи други.

У напорима за интернационализацију пројекта Игара, интензивно и на заједничко задовољство сарађујемо са земљама региона. Председници држава и Владе тих земаља препознали су вредност пројекта Игара и пружили нам свесрдну подршку.

У духу ширења Игара, развоја сарадње и добрих односа у региону пример подршке и одличне сарадње имамо и у Републици Србији,  где је  Влада Републике Србије од 2014. године  и господин Александар Вучић  постао високи  покровитељи  пројекта Игара.

СИМ турнеја радости и такмичења у Србији су одржана са великим успехом   и у 2017. години.

У  пројекту Спортске игаре младих у Србији, у 2017. учествовало је  58.120 такмичара.

260 такмичара и чланова делегације Србије је учествовало на Великом међународном финалу – СИМ 2017. у Сплиту, од 17.08. до 22.08.2017.године.

Учесници Спортских игара младих у Србији,  у 2017. били су  мали спортисти из 101 места /  градова /општина из наше земље.

Удружење за спорт и рекреацију Спортске игре младих  је у децембру  2017.год. примљено у чланство у Спортски савез Србије и у Савез за школски спорт Србије.

Са поносом морамо да истакнемо да су Спортске игре младих  и у Србији постале омиљена манифестација у оквиру које се деца такмиче и друже, а  интересовање за учешће у Играма , на наше велико задовољство је из године у годину све веће.

Манифестација је регионалног нивоа и веома је важна. Ово није обично такмичење деце, већ спајање деце региона.

У 2018.год. КАРАВАН РАДОСТИ И ПРИЈАТЕЉСТВА СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ одржаће се у 20 градова на територији Републике Србије.

У још 20. места одржаће се турнири у малом фудбалу КОКА-КОЛА КУП Србије 2018. а у још 20 места у сарадњи са САВЕЗОМ ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ СРБИЈЕ, организују се промотивне активности и такмичење у атлетици и између две ватре.

Свечано отварање СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ за регион заказано је за 25.мај у 10 х, на Централном градском тргу у Сремској Митровици.

ДРЖАВНО ФИНАЛЕ СИМ СРБИЈЕ 2018. одржаће се у периоду од 23.јула до 29.јула у Београду.

ВЕЛИКО МЕЂУНАРОДНО ФИНАЛЕ, на коме учествују победници из Србије, Хрватске и БИХ, у 10 спортова,  на програму је у Сплиту, од 20.08  до 26.08.2018. год.