Позориште „Драгољуб Милосављевић Гула“, које функционише у склопу Kултурно просветног центра Петровац на Млави, наставља да регрутује младе таленте у своју школу глуме. Kако је пандемија вируса Ковид-19 пореметила планове целом свету тако је и школа глуме нашег позоришта била приморана да једно време прекине рад.  Тај рад се наставља прве недеље марта, а за четвртак 18. фебруар 2021.године у 19,30 часова заказана је аудиција за пријем нови полазника школског узраста. Школу ће и даље водити дипломирани глумац и бивши полазник школе Никола Угриновић.

Директор Kултурно Просветног центра Петровац на Млави Милица Илић је на конферецији за медије истакла да је годинама уназад школа глуме значајан сегмент рада ове установе и позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“.

„Двадесетак година уназад наша школа глуме је изнедрила доста глумаца, како аматера тако и професионалаца. Такође у нашем позоришту више не постоји представа у којој макар један глумац није прошао школу глуме или неки од наших ранијих драмских студија. Нама је велика част, да данас ту школу глуме води Никола Угриновић професионални драмски уметник који је више од десет година провео у школи глуме позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“.

Никола Угриновић дипломирани глумац и ментор школе глуме се захвалио Милици Илић и Kултурно просветном центру што му је поново указано поверење да настави са радом у школи глуме који је био прекинут из свима већ добро познатих разлога.

„Kао и до сада школа ће функционисати тако што ћемо се бавити важним стварима где приоритет није само глумачки израз. Постоје многе ствари које су јако значајне за развој деце која су у том узрасту. Бавићемо се отклањањем треме при јавном наступу, освешћивањем тела на сцени, сценским покретом. Такође бавићемо се говорним апаратом, радићемо на доброј артикулацији, на доброј дикцији, да полазници стекну добро самопоуздање које би им помогло и при одговарању у школи, да имају сигуран став и да сигурно наступе пред професорима и целима разредом. То су ствари које могу да буду изузетно корисне за полазнике, а то да ли је неко посебно надарен да се у будућности бави овим тешким послом је по страни и у другом је плану.“

Због новонастале ситуације изазване заразом Цовид – 19, цена школе глуме ове године је симболичних 500,оо динара, а сви часови ће се оржавати и просторијама Kултурно просветног центра Петровац на Млави уз строго поштовање мера које су прописане од стране Кризног штаба и Владе републике Србије.