Поштовани суграђани,

затечен и изненађен јучерашњим новинским насловом у Блицу, у коме је наведено да је у Петровцу на Млави, односно селу Бистрица, свечано отворена бандера, осећам потребу да се изјасним и кажем пар речи.

Најпре, мислим да је врло неосетљиво и омаловажавајуће за све мештане овог села прављење медијске сензације и упоређивање унапређења енергетске мреже са отварањем контејнера. Не знам из ког разлога и у ком тренутку је дошло до замене тезе, па је  овакав електроенергетски објекат подсмешљиво назван бандера. Можда некоме на први поглед делује тако и на жалост, увек је лакше унизити, него подржати успех. Можда и јесте смешно прослављати унепређење електричне мреже у 21. веку, али волео бих да ставите себе у позицију да дуги низ година имате проблем, да људи који су ту да брину о вашим потребама, немају слуха за вас, а да онда, коначно, тај проблем буде решен.  Наша политика је од почетка била да пажљиво ослушкујемо потребе наших суграђана и да зaједно радимо на унапређењу наше заједнице. С тога, не видим ништа лоше у томе да заједно и прославимо још један успех.

Поновићу још једном значај постављања ове стубне трафо станице, јер то је поента целе ове приче. Око 90 домаћинстава у селу Бистрица је дужи низ година имало лоше напонске прилике. Изградњом стубне трафостанице или бандере ако вам је тако занимљивије или можда лакше за разумевање, јачине 250kwA трајно је решен проблем снабдевања електричном енергијом. И то је суштина, да је људима боље, да смо проблем препознали и успешно га решили.

На крају крајева, у претходне четири године, толико смо значајних пројеката одрадили, да заиста нема потребе да користимо сваку прилику за самопромоцију, нити је овде о томе било речи. Константно се трудимо да јачамо заједништво, да ниједно насеље у нашој општини не буде запостављено.

Још једну ствар бих додао поводом ове приче. Реч је о нечему што се зове транспарентност, али и контрола власти. Наши суграђани доприносе општинском буџету и заслужују да знају на који начин се тај новац троши. Званична интернет презентација, фејсбук страница општине као и локални медији, заједно доприносе да сви грађани ове општине буду редовно и правовремено обавештени о свему што радимо. Тако даје то још један од разлога зашто смо ову вест објавили.

На крају, остаје ми само да позовем националне медије да наставе да прате дешавања у нашој општини, можда са мало више разумевања и истицања позитивних прича, јер је у овом нестабилном времену, људима то и те како потребно.

Хвала на пажњи.