1. НАБАВКА ХРАНЕ ЗА СТАРИЈА ЛИЦА

Желим да обавестим наше старије суграђане, тачније све особе старије од 65 година, које немају никог млађег у домаћинству или окружењу ко би могао да их снабдева основним животним намирницама, да ће од сутра почети са радом дежурне екипе за снабдевање. Број телефона за помоћ старијим лицима је 012 332-722 и биће доступан сваког дана у периоду од 09,00 до 17,00 часова. Још једна јако важна ствар – сви волонтери ће имати потписане и печатиране идентификационе картице од надлежног органа, како не би долазило до злоупотреба.

Такође, Корисници Новчане Социјалне Помоћи старији од 65 година у самачким домаћинствима ће благовремено бити снабдевени путем једнократне помоћи коју финансира локална самоуправа, у виду пакета са основним животним намирницама и средствима за хигијену, тако да их молимо да не излазе из својих кућа.

  1. ЛЕКОВИ

Када је реч о лековима, сви електронски рецепти за ова лица, биће продужени 3 месеца. Уколико су рецепти истекли, треба се обратити искључиво путем телефона, изабраном лекару, који ће вам рецепт електронски продужити. Волонтери  ће такође моћи да вам преузимају и лекове, уз вашу личну карту и здравствену књижицу.

  1. КРШЕЊЕ МЕРА ИЗОЛАЦИЈЕ

Свако лице које долази из земаља које су угрожене корона вирусом као и свако лице које осети симптоме КОВИД-19 вируса, може се обратити епидемиологу на следеће бројеве телефона 064 808-44-86 или 064 864-90-28. Уколико није могуће добити епидемиолога, лице се треба обратити изабраном лекару искључиво путем телефона, који ће га упутити за даље поступање. Уколико нису у могућности да контактирају свог изабраног лекара, могу се јавити у “Стари Дом здравља” у Петровцу на Млави.

Сва сазнања у вези кршења мера изолације, могу се пријавити дежурној служби полиције на телефон 012 331-122.

Сви најважнији бројеви телефона као и најактуелније информације, могу се наћи на сајту општине Петровац на Млави као и на сајту Министарства здравља. С обзиром на то да се ситуација свакога дана мења, молим вас да пратите локалне медије и ове сајтове, како бисте били у току.