Председник општине Петровац на Млави данас је на конференцији за медије саопштио:

“У складу са постојећом ситуацијом данас је Штаб за ванредне ситуације општине Петровац на Млави на телефонској седници донео:

Молба за грађане општине Петровац на Млави је да поштују мере Владе Републике Србије и локалног Штаба за ванредне ситуације, да будемо самосвесни, солидарни и одговорни, у питању је опстанак и здравље грађана општине Петровац на Млави и целе Србије.

Оно што желим посебно да објасним грађанима општине Петровац на Млави, да би све било јасно и транспарентно, и да би сви знали шта општина Петровац на Млави сада ради. Град Београд је својим грађанима, пензионерима са пензијом од 30.000 динара и мање обезбедио пакете помоћи са основним животним намирницама. То у конкретном случају важи за град Београд. Општина Петровац на Млави у наредним данима, у току следеће недеље, својим најугроженијим људима, у питању су људи који су заиста најугроженији, доделиће пакете једнократне помоћи са основним животним намирницама. Буџет града Београда и буџет општине Петровац на Млави су два сасвим различита појма, али иако у овој тешкој ситуацији једва да имамо прилив буџета, општина Петровац на Млави ће се понашати одговорно према својим најсиромашнијим грађанима. У договору и у сталној сарадњи са Центром за социјални рад и са нашим предтавницима на терену у свим месним заједницама, односно у свим насељима и у самом граду, ми имамо одређен списак људи који су у овом тренутку најугроженији по нашим сазнањима. Међутим, ова ситуација је нажалост таква каква јесте тешка, можда је и многе друге грађане општине Петровац на Млави довела у једну тешку ситуацију, да су им овакви пакети неопходни и да су из одређених разлога у тешкој материјалној ситуацији. Због тога молим те људе, да не би дошли у ситуацију да смо неком за кога ми знамо да спада у групу најугроженијих дали, а некоме ко спада нисмо дали, да се обрате нашем кол центру, нашим волонтерима данас, сутра у недељу, у понедељак на телефон 012 332 722. Радно време кол центра је сваког радног од 08:00 до 13:00 часова. Дакле, молим Вас обратите се кол центру, оставите име и презиме, број телефона и одакле сте наравно, да би ми могли да реагујемо и да Вам доставимо ове једнократне пакете помоћи. Ово нема везе са свим оним што је већ донирано, што су донирали људи добре воље и друштвено одговорне фирме, ово је сада нешто што ће донирати општина Петровац на Млави, покушавајући да се у складу са реалним финансијским стањем одговорно понаша у овој тешкој ситуацији. Зато још једном понављам и молим, да се најугроженији, најсиромашнији људи обрате кол центру да би могли да им у току следеће недеље доставимо наведене пакете једнократне помоћи.”