На конференцији за медије председник општине Петровац на Млави данас је саопштио:

“Поштовани суграђани,

знате да смо у обавези да следимо мере које прописује Влада Републике Србије везано за ванредно стање. Од данас са радом престаје и пијаца. Процена стручних лица је да је тако најбоље у овом тренутку. Све мере које доносимо представљају мере превентиве како би се у што већој мери умањила комуникација људи и избегле ризичне ситуације. Ми сада улазимо у тај најризичнији период па је јако важно да се не опуштамо и на тај начин учинимо неки пропуст.

У нашој општини још увек нема потврђених случајева заразе виросом COVID-19. Верујем, да то значи да сви заједно, понављам сви заједно, поштујући све ове мере радимо добру ствар и да се добро држимо. И то је један једини начин да се ова битка добије. Такође, сматрам да смо веома добро огранизовани, притом не мислим само на Општинску управу општине Петровац на Млави, већ на општину генерално, на све људе који на овај или на онај начин доприносе да се мере поштују, да будемо одговорни, самосвесни, солидарни. Маркети су нам добро снабдевени. Одличну сарадњу од првог дана имамо и са полицијом, полицијском станицом у Петровцу на Млави и полицијском управом у Пожаревцу, са Општом болницом у Петровцу на Млави и са Домом здравља, са банкама. Одмах смо формирали кол центар за снабдевање наших суграђана којима је од проглашења ванредног стања онемогућен излазак. Заиста су сви били ту када је требало, заједно смо налазили и налазимо решења почев од Општинске управе општине Петровац на Млави, до појединаца, невладиних организација, свих у општини Петровац на Млави.

Ми одлуке Владе Републике Србије морамо поштовати, тако да уколико буде пооштравања мера ми смо у обавези да то пратимо и у обавези смо да се спремимо за те мере. Верујем да је психички притисак све већи, ја само могу да Вас замолим за стрпљење, смиреност и савесност. То је једини начин да се све ово што пре заврши. Оно што је позитивно у целој овој ситуацији је много лепих примера солидарности и хуманих гестова. Заиста је лепо видети како једни другима помажемо и чувамо се. И то је пракса коју морамо да наставимо и када се све ово заврши.

Много креативних и занимљивих садржаја има на интернету који би прекратили ово време. И наш Културно-просветни центар се укључио, тако да Вас позивам да погледате њихове садржаје на њиховој facebook страници.

Молим Вас све да останете код својих кућа, а ми ћемо се побринути да Вам ништа не зафали током тог времена.

Хвала.”