Председник општине Петровац на Млави данас је на конференцији за медије саопштио:

“Поштовани суграђани,

моја је дужност и обавеза да Вас праворемено и тачно обавештавам о променама до којих долази и иначе, а нарочито у време овог ванредног стања. Нажалост, током викенда дочекала нас је једна лоша вест, а то је да је једно лице у нашој општини позитивно на вирус COVID-19. Ову информацију сазнали смо у суботу пре подне, али смо чекали све провере. Из етичких разлога и на основу Закона о заштити права пацијената нећу износити личне податке особе која је заражена. Могу само рећи, и то је оно што је у овом тренутку најважније, да се заражено лице осећа добро, нема симптоме, и да је упућено на даље лечење тј. изолацију у складу са својим здравственим стањем. Ова особа се налазила три недеље у карантину, епидемиолошка служба је пратила читаву ситуацију која је за сада стабилна, а у наредним данима очекујемо и резултате других тестираних лица. Ми смо чекали понедељак да саопштимо ову вест јер смо жежели да имамо тачне и проверене информације и да у потпуности будемо сигурни о чему се тачно ради. Осетљив је случај у питању и свака погрешна и неистинита информација може причинити велику штету, како пацијенту, тако и грађанству у смислу непотребног ширења панике. Наш је задатак да Вас правовремено обавештавамо и од нас нећете никада добијати квази информације, непроверене информације и молим Вас да то имате у виду.

Мислим да је ово сада довољно упозорење колико је важно да се сви придржавамо мера које је Влада Републике Србије прописала, а поготову мера социјалног дистанцирања. Као што су наши цењени здравствени стручњаци истицали у више наврата, свако изврдавање ових мера је контра услуга нама, Вама самима, дакле на личчу штету. Да би се што пре вратили у нормално стање и функционисање заиста се морамо придржавати мера социјалног дистанцирања и појачане хигијене. То су мере које најбоље помажу и које немају алтернативу.

Претходних дана, а поготову наредних дана, како нам се ближи ускрс, очекују се веће гужве у маркетима, продавницама хране. Зато Вас све молим, а нарочито власнике маркета да се учини све што се може да се избегну гужве унутар маркета, да се поштују правила држања дистанце, као и опремљеност маскама и рукавицама. Јако је важно да сада не попустимо. Ми смо, када се погледа ова ситуација генерално, сви као једна тим, јер од сваког појединца зависи како ће се ситуација даље одвијати. Зато Вас и даље молим за стрпљење, одговорност и савесност. Морам напоменути и да је јако важно да се свака особа која осећа симптоме вируса COVID-19 обавезно јави на бројеве телефона амбуланте за респираторне тегобе и фебрилна стања, које можете наћи на званичном сајту општине Петровац на Млави или добити информацију преко нашег кол центра.

Останите здрави и безбедни, живели!”


Контакт телефони амбуланте за пријем пацијената са респираторним тегобама и фебрилним стањима:

Директна линија доступна од 00:00 до 24:00 часова:

  • 012-327-985

Мобилни телефони доступни нон стоп:

  • 064-6466-423
  • 064-6466-349
  • 064-6466-346

Кол центар општине Петровац на Млави 012 332 722