На данашњој конференцији за медије председник општине Петровац на Млави саопштио је:

“Данас 03.04.2020. године одржана је седница Штаба за ванредне ситуације општине Петровац на Млави. На овој седници донете су:

Оно што је веома важно за грађане општине Петровац на Млави, јесте да знају да смо данас добили информацију да је наш Дом здравља поступио у свему у складу са потребама и наредбама Министарства здравља, да имамо посебне просторије на начин како је то предвидело Министарство здравља за евентуалне прегледе пацијената на корона вирус са лакшим тегобама. Општина Петровац на Млави је на овај или онај начин помогла и Општој болници и Дому здравља у Петровцу на Млави када су у питању набавке маски, рукавица и осталог потребног материјала. Конкретно последње што смо учинили је да смо од фирме “Јумко” купили 1000 маски и 100 радних одела за медицинско особље. То је почетак и пратићемо како се ситуација развија и у складу са својим могућностима покушати да се носимо са овом ситуацијом која наравно није лака.

Такође желим да обавестим грађане општине Петровац на Млави је да наш кол центар  у складу са променама радног времена  трговинских радњи, суботом ради од 08:00 до 11:00 часова. Свих осталих радних дана остаје исто, односно до 13:00 часова.

Наша је дужност да се, у овој ситуацији каква нас је задесила, бринемо о својој општини колико год је то у нашој могућности, а бринемо се и више него што је у нашим могућностима, па смо схватили да затварањем пијаце наши пољопривредни произвођачи, који се баве повртарством, се налазе у великом проблему и иницирали смо састанке са Регионалном Развојном Агенцијом (РРА) “Браничево-Подунавље”. У складу са препорукама Владе Републике Србије и Министарства пољопривреде подржали идеју да охрабримо и анимирамо пољопривредне произвођаче из наше општине, којима је због затварања пијаца онемогућен пласман својих производа. Идеја је да се кроз иницијативу “Локални пазар” формира интернет портал на регионалном нивоу, на којима би произвођачи бесплатно оглашавали своје производе, а заинтересовани грађани могли да добију информацију код кога у својој заједници могу да купе неки конкретан производ. Наредних дана службеници одељења за пољопривреду прикупљаће податке од свих пољопривредних проивођача који су заинтересовани да своје поизводе понуде и путем интернета, те користим ову прилику да позовем наше пољопривредне произвођаче, пре свега повртаре, воћаре и произвођаче сира, који су највише погођени рестриктивним мерама, да се активно укључе и искористе ову могућност за пласман својих производа.

Ову прилику користи да још једном позовем све грађане општине Петровац на Млави да се придржавају прописаних мера. Видите на пример Ћуприја, која има и болницу у дом здравља и сличан број становика нама, недалеко је од нас и у великом проблему. Ради јавности желим да потврдим да у овом тренутку у општини Петровац на Млави НЕМА ниједне особе код које је потврђен корона вирус. Све остало су дезинформације и то није добро. Данас смо имали озбиљан састанак са директорима Опште болнице и Дома здравља и циљ је општине Петровац на Млави и Штаба да помогне све што може. Исто тако се тражи поштовање правила и прописа у току ванредног стања. Да издржимо још ових десетак дана, то је преломно.

Захваљујем се свим грађанима општине Петровац на Млави на поштовању мера. Велика већина грађана, да кажемо 96-97 посто грађана општине Петровац на Млави поштује предвиђене мере, и изолацију и самоизолацију и полицијски час као и све друго. Одређене проблеме имамо и са њима се суочавамо, покушавамо да их лечимо на време да идемо и испред времена.

Још једном желим да се захвалим волонтерима, да се захвалим медицинском особљу, докторима медицинским сестрама и свима који чине здравствени систем. да се захвалим и полицији која добро ради свој посао, комплетном грађанству на поштовању мера, свим добрим људима који су у овим тешким тренуцима показали и солидарност и хуманост и одговорност.

И на крају све да Вас замолим да и у наредном периоду испоштујемо ове мере, да нам буде чиста савест и да знамо да смо сви урадили што је до нас, да би наша општина, наша заједница прошла што боље.”