На данашњој конференцији за медије испред Штаба на ванредне ситуације општине Петровац на Млави, грађанима се обратио комадант Штаба и председник општине Петровац на Млави, Душко Нединић.

“Пре свега желим свим грађанима општине Петровац на Млави  да честитам празник рада. У овим условима а сходно промењеним одлукама Кризног штаба на нивоу Републике Србије, Штаб за ванредне ситуације општине Петровац на Млави у телефонској седници донео је Закључак о ограниченом радном времену трговинских, занатских и услужних објеката на територији општине Петровац на Млави за време трајања ванредног стања.

Такође, Штаб за ванредне ситуације донео је и Закључак о отпочињању рада угоститељских објеката на територији општине Петровац на Млави за време ванредног стања.

Дакле кафићи, ресторани и други угостиљески објекти крећу са радом од понедељка. Када је реч о отварању угоститељских објеката – ми смо  као што знате, у обавези да пратимо мере Владе. Али оно што желим да кажем је да ово ситуација у којој нема апсолутног најбољег решења. Дакле, продужење забране отварања угоститељских објеката причинило би додатну штету угоститељима поред ове које већ имају. С друге стране, бојим се да смо се сви доста опустили и да нисмо толико дисциплиновани више, што  такође може изазвати велику штету. Не знам на који начин и како довољно да нагласим да одржавање физичке дистанце и смањена комуникација међу људима једини начин да се вирус победи. Попуштање мера никако не значи да је опасност од вируса прошла, његово дејство јесте умањено, али и сами сте видели да се стално појављују нова жаришта и да и даље има жртава.

Сада је сва одговорност  на нама самима. Од наше личне дисциплине и поштовања савета епидемиолога зависи како ће се ситуација одвијати. Немојмо дозволити да у задњем минуту ове утакмице, примимо гол и изгубимо. Апелујем на све, да се придржавају мера заштите приликом куповина и уопште кретања по граду, а поготово да се врло обазриво понашамо од понедељка, када са радом отпочну угоситетљски објекти. Молим вас, имајте у виду да постоје људи, пре свега доктори, који и даље жртвују своје животе, не виђају своје породице, излажу се великом напору како би нас сачували. Одужимо им се, макар на тај начин што ћемо се одговорно понашати и на тај начин, омогућити да се и они што пре врате нормалном животу.”

Останите здрави и безбедни!