Председник општине Душко Нединић са својим сарадницима, обишао је данас радове на асфалтирању улице Јована Јовановића Змаја у Петровцу на Млави која се налази у близини Спортског центра “Драгутин Томашевић”.

“Ова саобраћајница представља предуслов за изградњу вртића који је планиран на овом потесу. Тренутно, око 130 детета чека на упис у вртић. На овај начин, ми Републици показујемо спремност за реализацију овог важног пројекта, који би решио проблем уписа деце у вртић за стално” рекао је председник општине приликом обиласка.

Део средстава за санацију и адаптацију обезбеђен је у оквиру “Програма подршке унапређења развоја изразито недовољно развијених општине” Кабинета министра без портфеља задуженог за развој недовољно развијених општина.

Кабинет министра без портфеља обезбедио је 8.000.000,00дин односно 40% док је општина обезбедила око 12.000.000,00дин односно 60%.

Програм, поред санације и адаптације улице Јована Јовановића Змаја обухвата и санацију и адаптацију улица потес Кулма у Лесковцу и потес Село такође у Лесковцу.

Поред реализације овог пројекта, Општина Петровац на Млави обезбедила је финансијска средства у укупном износу од  34.436.021,00 динара са  уплаћеним ПДВ-ом за асфалтирање следећих улица:

1.Пут за цркву “Цара Константина и Царице Јелене” у насељу Бистрица;

2.Улица Горанска у Петровцу на Млави;

3.Улица Вере Гвозденовић у Петровцу на Млави;

4.Улица Кореничка у насељу Везичево;

5.Пут за градско гробље “Караула” у Петровцу на Млави